Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

"ΠΑΟΚ από… κούνια"

 
Η συμβουλευτική ψυχολόγος των τμημάτων υποδομής και ανάπτυξης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Σάντυ Κουτσοσταμάτη, μίλησε στο "ΠΑΟΚ Magazine" για τη συνεργασία της με το Δικέφαλο, το ρόλο της, ενώ αποκάλυψε και άγνωστες πτυχές της ζωής της. Τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξής της:

Πότε και πώς άρχισε η συνεργασία σας με τον ΠΑΟΚ;
-"Με πρότεινε ένας καθηγητής, τον οποίο είχα στο Πανεπιστήμιο και παράλληλα δούλευε μέσα στον ΠΑΟΚ. Με γνώριζε και ήξερε πως θα μπορούσα να ανταποκριθώ σ’ αυτό το κομμάτι, καθώς έχει να κάνει κυρίως με την ψυχολογία των παιδιών, με την οποία και ασχολούμαι."
Εξηγήστε μας ποιος ακριβώς είναι ο δικός σας ρόλος;
-"Ασχολούμαι με τις Ακαδημίες, τα τμήματα υποδομής. Ο δικός μου ο ρόλος είναι λίγος πολύπλοκος, με την έννοια ότι έχει να κάνει με πολλά. Έρχομαι σε επαφή, τόσο με τους γονείς και τους προπονητές, όσο και με τα παιδιά, τα οποία έχουν διαφορετική ηλικία, κάποια ζουν σε ξενώνες μακριά από τις οικογένειές τους και καταλαβαίνετε πως οι ιδιαιτερότητες είναι πολλές. Σαφώς πρόκειται για ένα μεγάλο κομμάτι."
Και ο στόχος σας;
-"Μέσα από όλη αυτή τη δουλειά και την προσπάθεια που γίνεται, προσπαθούμε να βγάζουμε από αυτά τα παιδιά τον καλύτερό τους εαυτό. Θέλουμε να μάθουν να διαχειρίζονται το άγχος τους, να μπορούν να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες που τους παρουσιάζονται, να λειτουργούν ομαδικά, να έχουν θετική σκέψη και πάνω απ’ όλα να είναι υγιείς προσωπικότητες."
Ποιο πρόβλημα εντοπίζετε πιο συχνά;
-"Συνήθως βλέπουμε γονείς πολύ αγχωμένους, που έχουν μεγάλες προσδοκίες από τα παιδιά τους και αυτό τους το μεταφέρουν. Πολλές φορές εντοπίζουμε επιθετικότητα και έλλειψη συνεργασίας καθώς και έλλειψη ικανότητας ένα παιδί να διαχειριστεί το άγχος του. Το «κλειδί» σε όλα αυτά είναι να προσεγγίσουμε τους γονείς και συγκεκριμένα, όλα αρχίζουν από το περιβάλλον που μεγαλώνει και ζει το παιδί."
"ΠΑΟΚ από μικρό παιδί"
"Είμαι ΠΑΟΚ από μικρό παιδί, ελέω και οικογένειας. Μεγάλωσα άλλωστε στην Τούμπα. Πηγαίνω στο γήπεδο όποτε μπορώ. Πηγαίνω και στους μικρούς, όχι όσο συχνά θα ήθελα, κάτι που θα φροντίσω να αλλάξω φέτος. Θέλω να βλέπω τους νεαρούς παίκτες και εντός αγωνιστικού χώρου, εν ώρα δράσης, ώστε να διαπιστώσω πως λειτουργούν."
Τα σχέδιά της
"Μελλοντικά πλάνα έχω διάφορα. Από το να αναπτύξω περισσότερο τη δραστηριότητά μου στο γραφείο μου, όσο και να «μεγαλώσω» το ρόλο μου στην ομάδα του ΠΑΟΚ. Αυτή την περίοδο θα εκδώσω και ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους, που μιλάει για τη θετική σκέψη, την αισιοδοξία μπροστά σε άσχημες καταστάσεις."

olapaok.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan