Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Μήπως μας δουλεύουν πάλι ;

 Γράφει ο Ιάσων Α

 Ενεση 2,5 δισ. ευρώ για 667.000 θέσεις εργασίας

Το άκουσα στο ράδιο και λέω να «άρχισαν» να αποδίδουν τα μέτρα που πήρανε , και κοιμήθηκα ήσυχος το βράδυ .
Πριν λίγο όμως διάβασα στην εφημερίδα τα ΝΕΑ το παρακάτω :
Τονίζεται ότι από τις επιδοτήσεις των 2,5 δισ. ευρώ, τα 1,6 δισ. θα επιβαρύνουν το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ. «Εξετάζεται ο δανεισμός του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ αν αυξηθεί κατά πολύ ο αριθμός των επιδοτούμενων ανέργων το 2011», επιβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Γ. Κουτρουμάνης, αφού οι επιδοτήσεις των εισφορών θα καλυφθούν μέσω του αλληλόχρεου λογαριασμού του ΙΚΑ και του ΟΑΕΔ .
Μετά από αυτό μάλλον δεν θα κοιμηθώ σήμερα το βράδυ . Το ΙΚΑ απ ότι ξέρω το έχουν διαλύσει εκτός από τις υπηρεσίες σε γιατρους φαρμακα κτλ και οικονομικά όλες οι κυβερνήσεις από το ........1981 και μετά . Θυμάμαι που ρώτησα την υπάλληλο του οικονομικού τμήματος της δουλειάς μου , γιατί δεν μου έχει  κολάσει τα ένσημα και μου απάντησε , ότι δεν της δίνουν λεφτά για να τα αγοράσει , ήταν στην πρώτη τετραετία του Αντρίκου . Οι επιχειρηματίες  από εκείνη την εποχή άρχισαν συστηματικά να μην πληρώνουν τα ένσημα στο ΙΚΑ και από τότε άρχισαν οι ρυθμίσεις . Ενώ το ΙΚΑ ήταν το πιο υγειές ταμείο κατάντησε με την πολιτική των κυβερνήσεων από το 1981 και μετά και ιδιαίτερα με τον Σημίτη που το έβαλε στο χρηματιστήριο και έχασε εκατομμύρια από τις πρώτες μέρες , να είναι σήμερα στα χάλια που είναι . Τώρα βλέπω ότι θα επιδοτεί βιομήχανους βιοτέχνες άλλους επαγγελματίες για να κρατήσουν το προσωπικό τους ή να πάρουν νέο . Αυτό τουλάχιστον κατάλαβα από το άρθρο στα νέα και μάλιστα θα δανειστεί το ΙΚΑ για να τους δώσει λεφτά αν είναι μεγάλος ο αριθμός των επιδοτούμενων ανέργων . Εκείνο που δεν κατάλαβα είναι από ποιους θα δανειστεί , δεν το γράφει πουθενά .
Επίσης διάβασα και το εξής ανατριχιαστικό :  Τα τελευταία πέντε χρόνια με ανάγκαζαν να υπογράφω μαζί με την πρόσληψή μου και ένα χαρτί παραίτησης με ανοιχτή ημερομηνία τονίζει η κ. Στάμου, που δεν κρύβει την απογοήτευσή της .
Η απογοήτευση που νοιώθει ο κόσμος σήμερα και η οργή είναι πολύ μεγάλη . Ελπίζω ότι σ΄αυτές της εκλογές θα βάλει μυαλό και θα τους μαυρίσει όλους .

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan