Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Στη Λάρισα το Πανελλήνιο Εδαφολογικό Συνέδριο

Σε όλα τα αντικείμενα της εδαφολογικής επιστήμης που έχουν άμεση σχέση με τη γεωργική παραγωγή θα αναφέρεται το 13ο Πανελλήνιο Εδαφολογικό Συνέδριο, που διοργανώνει στη Λάρισα, στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο, η Ελληνική Εδαφολογική Εταιρεία.
Το ενδιαφέρον αυτό συνέδριο, ξεκινά σήμερα Τετάρτη 20 Οκτωβρίου (στις 7μ.μ. η επίσημη έναρξη, στις 7:30 μ.μ. οι χαιρετισμοί) και ολοκληρώνεται την Παρασκευή, με πρωτοβουλία του προέδρου του Δ.Σ. της Εταιρείας Δρ. Χρίστου Τσαντήλα. Διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια, ...
κατά κανόνα σε πόλεις της περιφέρειας, έτσι ώστε να δίνεται η δυνατότητα μεταφοράς των πορισμάτων και πληροφοριών που ανακοινώνονται και να έρχονται σε άμεση επαφή με τους ενδιαφερόμενους επιστήμονες, ερευνητές, υπηρεσίες και αγρότες. Το συνέδριο αναμένεται να συγκεντρώσει τους περισσότερους εδαφολόγους της χώρας, αλλά και πολλούς γεωτεχνικούς δεδομένου ότι τα αντικείμενα του είναι στην επικαιρότητα.
Ο δήμαρχος Λαρισαίων δέχθηκε να είναι πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, της οποίας η σύνθεση είναι:
Πρόεδρος: Τζανακούλης Κων/νος, Δήμαρχος Λαρισαίων
Αντιπρόεδρος: Δρ. Βασίλειος Σαμαράς, Τακτικός Ερευνητής ΕΘΙΑΓΕ-ΙΧΤΕΛ.
Γραμματέας: Ελένη Σετάτου
Ταμίας: Δρ. Νικόλαος Μπαρμπαγιάννης, Καθηγητής Εδαφολογίας του ΑΠΘ.
Μέλη:
* Σδουκόπουλος Δημήτριος, Γεωπόνος, Διευθυντής Αγροτικής Ανάπτυξης Λάρισας,
* Δρ. Σκόρδας Κων/νος, Πρόεδρος Παραρτήματος ΓΕΩΤΕΕ ΚΕ.
* Σοφολόγης Δημήτριος, Πρόεδρος Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισας
Στο πλαίσιο του συνεδρίου κατά την τελευταία ημέρα, δηλαδή την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου το απόγευμα στις 17.30 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα «Η Κοινή Αγροτική Πολιτική μετά το 2013», με ομιλητές στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.


πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan