Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Ρεκόρ κατασχέσεων ακινήτων στην Ισπανία

Όσον αφορά το πρώτο τρίμηνο 2010, καταγράφηκαν στη διάρκειά του 27.561 κατασχέσεις ακινήτων από τις ισπανικές τράπεζες.
Εν μέσω βαθιάς οικονομικής κρίσης, οι ισπανικές τράπεζες έκαναν αριθμό ρεκόρ κατασχέσεων ακινήτων, από οικονομολογικής σκοπιάς αυξάνοντας τη ζημιά στους ισολογισμούς τους, διαπίστωσε σήμερα ο αμερικανικός οίκος "Moody's". Έτσι, με τα στοιχεία που ανακοινώνονται από τον εν λόγω οίκο, το έτος 2008 έγιναν 126% περισσότερες κατασχέσεις ακινήτων σε σχέση με το 2007, ενώ πέρυσι 59% περισσότερες κατασχέσεις ακινήτων σε σχέση με το 2008.

Όσον αφορά το πρώτο τρίμηνο 2010,... καταγράφηκαν στη διάρκειά του 27.561 κατασχέσεις ακινήτων από τις ισπανικές τράπεζες, ένα ρεκόρ μετά την εκδήλωση της ύφεσης για την ισπανική οικονομία μετά από το 2007.

Δηλαδή, αναφέρει πάντοτε ο "Moody's", εξασθενίζει η ισπανική οικονομία, η αγορά ακινήτων της διάγει περίοδο χειμερίας νάρκης, το ποσοστό των ανέργων (+20% του 'ενεργού' πληθυσμού, 4.017 εκατομμύρια καταγεγραμμένοι άνεργοι) είναι το υψηλότερο στο χρονικό διάστημα μιας γενιάς, με αποτέλεσμα την επιτάχυνση και αύξηση των τραπεζικών κατασχέσεων ακινήτων, κάτι που σημαίνει μικρή ρευστότητα γιαυτές τις τράπεζες, αλλά και αύξηση ζημιών στο Παθητικό.

Σύφωνα με τον "Moody's", o αριθμός των πραγματικών κατασχέσεων είναι ακόμα υψηλότερος από τον ανακοινωνόμενο από τα αρμόδια τμήματα των ισπανικών πολιτικών δικαστηρίων. Επίσης, διευκρινίζεται από τον ίδιο οίκο ότι σε πολλές περιπτώσεις γίνονται κατασχέσεις περισσότερων ακινήτων του ιδίου ιδιοκτήτη, εξαιτίας δε της οικονομικής δυσπραγίας η κατάσχεση ακινήτου γενικεύθηκε ως τρόπος εξόφλησης μη εξυπηρετούμενων τραπεζικών δανείων.


Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan