Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Καμία νέα επιβάρυνση σε μισθωτούς-συνταξιούχους

                                                                                     Και συνεχίζει.... Απορώ τι μπαταρίες φοράει;
Κατηγορηματικός εμφανίστηκε ο Γιώργος Παπανδρέου, όσον αφορά το ενδεχόμενο νέων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις. Όπως χαρακτηριστικά είπε σε εκδήλωση για νέους επιχειρηματίες, που διοργανώνει το υπουργείο Ανάπτυξης: Δεν θα υπάρξει καμία περαιτέρω επιβάρυνση μισθωτών και συνταξιούχων, ούτε αύξηση των φορολογικών συντελεστών.

«Η χώρα βρίσκεται σε κομβικό σημείο. Κάνουμε τη μεγαλύτερη μείωση του ελλείμματος, που έχει γίνει ποτέ στη χώρα και έχουμε πρωτόγνωρα αποτελέσματα», ανέφερε ο Γ. Παπανδρέου, υπογραμμίζοντας ότι «αυτό πρέπει να μας δίνει αυτοπεποίθηση, ότι όταν βάζουμε στόχους τους πετυχαίνουμε».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το πελατειακό κράτος με την παρασιτική και κρατικοδίαιτη οικονομία της σπατάλης δεν θα συνεχίσει να υπάρχει.
''Πάμε σε αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου και αυτό το όραμα πρέπει να υιοθετηθεί από τις ίδιες τις δυνάμεις της χώρας'' σημείωσε ο κ. Παπανδρέου προσθέτοντας ότι η αιχμή του δόρατος είναι οι νέοι καινοτόμοι επιχειρηματίες για την επένδυση στη γνώση και τον άνθρωπο.
Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι σε καμία άλλη χώρα δεν υπάρχει διαχωρισμός της επιχειρηματικότητας σε νεανική ή όχι και συμπλήρωσε ότι δυστυχώς στην Ελλάδα πρέπει να κάνουμε την ''επανάσταση του αυτονόητου'' και αυτός ο διαχωρισμός δείχνει, συμπλήρωσε, την προκατάληψη που υπάρχει στη χώρα μας για την επιχειρηματικότητα ''Θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας όχι μόνο για να επιβιώσετε αλλά για να μπείτε μπροστά'' είπε και πρόσθεσε ότι θα δοθούν κίνητρα για να μη φεύγουν οι επιστήμονες μας στο εξωτερικό αλλά να καινοτομούν στη χώρα τους.
''Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι αν και θέλει κόπο μπορούμε να αλλάξουμε το κράτος έχω εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της χώρας μας'' κατέληξε ο πρωθυπουργός.
protothema.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan