Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ!


Βλεπω τοσο καιρο ολες της αναρτισεις του κοσμου για το καπνισμα,την οικονομια,και της συνηθειες του Ελληνα.
Θα σας εξηγισω μερικες διαφορες λοιπον Ελλαδας-Αμερικης.

Στις 14 μαιου του 2009 αποφασισα να μπω στο αεροπλανο απο την Αθηνα και να ερθω στην Νεα Υορκη.Την αποφαση την πηρα γιατι ηθελα κατι παρα πανω για τον εαυτο μου απο την γενια των 700ευρο!Στην Ελλαδα εργαζομουν ως μπαρτεντερ σε καλα μαγαζια και εκανα αρκετα καλα λεφτα.Αλλα σιγουρα δεν ηθελα να ειμαι σε αυτην την δουλεια για παντα!Οταν ηρθα λοιπον δεν ειχα που να παω και δεν ηξερα κανεναν.Για αυτο να ευχαριστισω τους Ελληνες της Αστοριας που με βοηθησανε..
Εργαζομαι λοιπον ως μπραρτεντερ και εδω.
Με τους νομους εδω λοιπον ο πελατης ειναι αναγκασμενος να αφισει το 20% τιπ.ετσι ο μαγαζατωρας πληρωνει στο ελαχιστο το προσωπικο του και γλιτωνει μεγαλο μερος χρηματων.Ολοι βγαζουν αρα ολοι ευχαριστιμενοι.Στην ελλαδα με 6 μερες δουλεια την εβδομαδα εκανα 1200-1500 τον μηνα..εδω με 5 μερες την εβδομαδα κανω 3000$ τον μηνα.
Ο καθε πολιτης ειναι υπευθυνος να εχει καθαρο τον χωρο μπροστα απο το σπιτι του με αποτελεσμα ολα τα πεζοδρομια να ειναι καθαρα οπως και υπαρχει σοβαρο προστιμο αν καποιος δεν μαζεψει τις ακαθαρσιες του σκυλου του.Ολοι κυκλοφορουνε με σακουλες στο χερι και μαζευουν παντα τις ακαθαρσιες των σκυλων τους με αποτελεσμα να μην βρομανε οι δρομοι..και να μην υπαρχουν σκ..α παντου.
Ο νομος ΚΑΤΑ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ειναι πολυ σοβαρο θεμα και αν καποιος καπνισει μεσα σε μαγαζι ο καθε πελατης που ενοχλειται εχει δικαιωμα να παρει την αστινομια με αποτελεσμα και το μαγαζι αλλα και ο παραβατης να εχουν σοβαρες κυρωσεις.Ολος ο κοσμος παει εξω να καπνισει και σεβεται τους γυρω του.Και στην Νεα Υορκη το κρυο φτανει και τους -8 βαθμους και δεν ειδα κανεναν να κλαψουριζει οπως στην αθηνα.Οσο για τον φορο.Ενα πακετο τσιγαρα εδω εχει 9$.
Ολοι οσοι κανουν ντελιβερι απο εστιατορια και φαστ φουντ δεν χρεισημοποιουν Μηχανακια ΑΛΛΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ.Με αποτελεσμα πολυ χαμηλοτερο κοστος για ολους.
Ολοι ειναι υποχρεωμενοι να κανουν ανακυκλωση.Το καθε σπιτι εχει 3 διαφορετικους καδους.1 ΧΑΡΤΙΑ 2 ΓΙΑΛΙΑ 3 ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ.Απο αυτο η Νεα Υορκη σωζει πανω απο 3 με 4 εκατομμυρια δολαρια τον χρονο.
Το μετρο δουλευει 24 ωρες 365 μερες τον χρονο.Υπαρχουν μηχανιματα για την εκδωση εισητηριων οπως και μηχανιματα με μπαρες που ακυρωνεις το εισητηριο για να περασεις.Ετσι δεν υπαρχουν παραβατες και δεν υπαρχουν ελενγκτες.
Τελος στα μπαρ αν καποιος πελατης μεθησει ο ΜΠΑΡΜΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΣ να τον κοψει και να μην του δωσει αλλο να πιει.Σε περιπτωση που κατι τετοιο γινει ο μπαρμαν διωκεται ποινικα,το μαγαζι χανει την αδεια ποτου και εχει προστημο.ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΜΑΘΗΣΜΕΝΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ..
Η Νεα Υορκη ειναι μια πολη 11 Εκατομμυριων ανθρωπων.οσο ολη η ελλαδα.Σε αυτην την πολη λοιπον υπαρχει μεγαλυτερη οργανωση,αλληλοσεβασμος και υπευθηνοτητα προς το περιβαλον και τους ανθρωπους απο ολους.
Η ελλαδα ειναι 100 φορες ποιο ομορφη απο καθε χωρα και ιδιαιτερα απο την Νεα Υορκη.
Δυστυχως κατοικείται απο ανθρωπους που φερονται σαν ζωα γιατι ειναι ζωα αλλα παντα τους φταιει η κυβερνηση που οι ελληνες ψηφιζουν!

Ε ΛΟΙΠΟΝ ΕΛΛΗΝΕΣ! ΔΝΤ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.

ANAΓΝΩΣΤΗΣ
tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan