Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Κάνουν τα στραβά µάτια στο ντουµάνι - Δεν θέλουν να συγκρουστούν οι δήµαρχοι λόγω εκλογών

Στην αφαίρεση του διπλώµατος οδήγησης ή στην επιβολή τσουχτερού προστίµου που θα φτάνει τα 3.000 ευρώ προσανατολίζεται το υπουργείο Υγείας για τους οδηγούς που επιµένουν να καπνίζουν µέσα στα αυτοκίνητα όταν συνεπιβαίνουν παιδιά κάτω των 12 ετών. Η ηγεσία του υπουργείου δηλώνει προβληµατισµένη, καθώς στην πρεµιέρα επιβολής των προστίµων που προβλέπει ο αντικαπνιστικός νόµος τα µέτρα έγιναν... καπνός.
Σήµερα αναµένεται να οριστικοποιηθούν οι λεπτοµέρειες της τροπολογίας που αφορά στους οδηγούς ώστε να κατατεθεί αύριο στη Βουλή, ωστόσο οι αρµόδιοι δηλώνουν πως η προστασία των ανηλίκων αποτελεί το πρωταρχικό στοίχηµα. Οπως τονίζει στα «ΝΕΑ» ο γενικός γραµµατέας Δηµόσιας Υγείας κ. Αντώνης Δηµόπουλος, οι αυστηρές ποινές αποτελούν δείγµα των προθέσεων του υπουργείου....


Στο πλαίσιο αυτό, θα δοθεί το πράσινο φως σε τροχονόµους, σχολικούς τροχονόµους και επόπτες υγείας να κάνουν ελέγχους στα δηµοτικά σχολεία της χώρας, ιδίως τις πρωινές και µεσηµεριανές ώρες, όταν δηλαδή, οι γονείς πηγαίνουν ή παίρνουν τα παιδιά τους απο το σχολείο, ώστε να εντοπίζονται οι παραβάτες.

Τα τασάκια βασιλεύουν
Σύµφωνα µε πληροφορίες, στη χθεσινή σύσκεψη που πραγµατοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας οι αρµόδιοι εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους σε ό,τι αφορά την εφαρµογή των αντικαπνιστικών µέτρων. Είναι ενδεικτικό πως το Σαββατοκύριακο σύµβουλοι του υπουργού υποδυόµενοι τους πελάτες επισκέφτηκαν περίπου 20 καφετέριες και µπαρ στο κέντρο της Αθήνας, διαπιστώνοντας πως στα 17 από αυτά τα καταστήµατα τα τασάκια βασιλεύουν.

Αλλωστε και σύµφωνα µε τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, ο ελεγκτικός µηχανισµός υπολειτουργεί και ενόψει των δηµοτικών εκλογών. Οπως διευκρίνιζε χτες στέλεχος του υπουργείου, οι δήµαρχοι δεν θέλουν να έρθουν σε σύγκρουση µε ιδιοκτήτες στην περιοχή τους λόγω της προεκλογικής περιόδου, µε αποτέλεσµα οι δηµοτικοί αστυνοµικοί να κάνουν τα στραβά µάτια στο ντουµάνι.

Ακόµη όµως και οι πρώτοι παραβάτες που καλούνται πληρώσουν µπορούν να κάνουν ένσταση – αίτηµα που αναµένεται να γίνει δεκτό απο τους δήµους.

Εκστρατεία στα σχολεία
Στο µεσοδιάστηµα, οι αρµόδιοι του υπουργεί ου Υγείας δίνουν έµφαση στα σχολεία όπου θα πραγµατοποιηθεί αντικαπνιστική εκστρατεία µε τη διανοµή εκπαιδευτικού υλικού στους µαθητές και στην εκπαίδευση γονέων και εκπαιδευτικών, ενώ τον επόµενο µήνα οι δράσεις θα ενταθούν στους εργασιακούς χώρους.
Παράλληλα, εντείνονται και οι παρεµβάσεις στα δύο δηµόσια µαιευτήρια «Ελενα» και «Αλεξάνδρα» σε µια προσπάθεια να κόψουν οι έγκυες το κάπνισµα. Επιπλέον, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος σχεδιάζει να ετοιµάσει ενηµερωτικό υλικό που θα διατίθεται στις αίθουσες αναµονής των ιατρείων.
http://www.tanea.gr/

πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan