Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Το μπότοξ...κάνει καλό στην υγεία!


Το δημοφιλές ''όπλο'' κατά των ρυτίδων, το μπότοξ, είναι πιθανό να έχει και άλλες θεραπευτικές χρήσεις, όπως ανακάλυψαν Βρετανοί επιστήμονες, σε ασθένειες όπως το Πάρκινσον, την εγκεφαλική παράλυση και τη χρόνια ημικρανία.Η σχετική μελέτη, διεξάχθηκε από ερευνητές του Εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας του Συμβουλίου Ιατρικής Έρευνας της Βρετανίας, υπό τον Μπάζμπεκ Νταβλέτοφ, ενώ ο υπεύθυνος της έρευνας δήλωσε ότι "Θα είναι πλέον δυνατό να παραχθούν φάρμακα με βάση το Μπότοξ, με πιο ασφαλή και οικονομικό τρόπο.''...

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ένα τρόπο να διασπούν και να ανασυνδυάζουν τα μόρια της νευροτοξίνης Clostridium botulinum (κοινώς Botox), καταλήγοντας στη δημιουργία ενός νέου "εξελιγμένου" μορίου μιας ουσίας "τύπου μπότοξ", η οποία είναι κατάλληλη για κλινική και θεραπευτική χρήση, χωρίς να έχει τις ανεπιθύμητες τοξικές παρενέργειες του κανονικού Μπότοξ.

Τα τελευταία χρόνια, το μπότοξ χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο για θεραπευτικούς σκοπούς, καθώς οι γιατροί εκμεταλλεύονται την ικανότητά του να χαλαρώνει τους μυς και τα νεύρα, πράγμα που βοηθά να καταπολεμηθούν οι σπασμοί και το τρέμουλο σε ασθενείς οι οποίοι πάσχουν από Πάρκινσον ή απλώς από επίμονο πονοκέφαλο.

Η Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που επέτρεψε την χρήση του μπότοξ, ως αναλγητικού για τις ημικρανίες.

Στην πρωτογενή μορφή της, η ουσία έχει τρομερά τοξική δράση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε πολύ αραιωμένη μορφή, πράγμα που είχε περιορίσει ως τώρα την θεραπευτική χρησιμότητά της.

Όμως, η νέα ανακάλυψη μπορεί να επιτρέψει στους επιστήμονες να παράγουν νέα είδη μπότοξ, τα οποία θα είναι πολύ πιο χρήσιμα για θεραπευτικούς σκοπούς και φυσικά λιγότερο τοξικά.

"Ήταν η πρώτη φορά που καταφέραμε να μεταχειριστούμε τα μόρια των πρωτεϊνών σαν δομικούς λίθους 'λέγκο', ανακατεύοντας τα και ξανασυνταιριάζοντάς τα, προκειμένου να δημιουργήσουμε μια νέα βάση για θεραπείες, η οποία μέχρι τώρα δεν ήταν δυνατή", δήλωσε ο Νταβλέτοφ.

Ο πρώτος στόχος των ερευνητών είναι η δημιουργία, με βάση το "νέο μπότοξ", ενός αναλγητικού μακράς δράσης, που θα κρατά όσο και μια ένεση του μπότοξ, δηλαδή τέσσερις έως έξι μήνες.


cosmo


ΥΓ: Και τσουπ όλες οι μαντάμες αύριο ραντεβού στον πλαστικό(αν έχουν χρήματα-κι αν ακόμα δεν έχουν θα την βρουν την άκρη αυτές-...ο νοών νοείτω)...«Αφού κάνει καλό»



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan