Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Σε ισχύ ο νόμος για το downloading στη Γαλλία

Η Γαλλία έχει μετατραπεί από σήμερα σε μία από τις πιο καταπιεστικές χώρες όσον αφορά το παράνομο κατέβασμα προγραμμάτων, μετά την έναρξη της ισχύος του σχετικού νόμου, ο οποίος προβλέπει ότι μετά δύο προειδοποιήσεις θα επιβάλλεται πρόστιμο και απαγόρευση της σύνδεσης των επίμονων παραβατών.

Τα πρώτα ηλεκτρονικά μηνύματα με προειδοποιήσεις στους χρήστες που κατέβαζαν προγράμματα άρχισαν να στέλνονται την Παρασκευή, ένα μήνα μετά την έγκριση του αμφιλεγόμενου νόμου, ανακοίνωσε σήμερα η αρμόδια για την εφαρμογή του αρχή.

Μετά τη λήψη του πρώτου μηνύματος,... ο επίμονος χρήστης θα λαμβάνει και δεύτερο με συστημένη επιστολή. Με την τρίτη παράβαση κινδυνεύει να του επιβληθεί πρόστιμο και διακοπή της σύνδεσής του στο Ιντερνέτ, που μπορεί να φθάσει και στο ένα έτος, χωρίς δυνατότητα να εγγραφεί σε άλλον πάροχο.

Σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο PcInpact, οι πάροχοι Numericable και Bouygues Telecom είναι οι πρώτοι που ενημέρωσαν με ηλεκτρονικά μηνύματα τους χρήστες τους. Οι SFR και Orange ξεκίνησαν σήμερα την ενημέρωση για την παραβίαση του νόμου γνωστού ως Ανώτατη Αρχή για τη Διάδοση των Έργων και την Προστασία των Πνευματικών Δικαιωμάτων στο Ιντερνέτ (Hadopi).

Μόνον ο πάροχος Free, δηλωμένος πολέμιος του Hadopi, αρνήθηκε να τους μιμηθεί και προκειμένου να αποστείλει τα μηνύματα αναμένει να του «δωθούν εγγυήσεις όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας του μηχανισμού, ιδίως αυτές που αφορούν την προστασία των δεδομένων», εξηγεί εκπρόσωπός του.

Η εταιρεία επιθυμεί επίσης να υπογράψει σύμφωνο με το υπουργείο Πολιτισμού «προκειμένου να εντοπίζονται οι ανταλλαγές που σχετίζονται με τα προσωπικά δεδομένα». Το υπουργείο, σύμφωνα με τη Free, δεν έχει δώσει ακόμη συνέχεια στο αίτημά της.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan