Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Παρέδωσαν τις άδειες οι παραγωγοί της λαϊκής

Αποφασισμένοι να φτάσουν στα άκρα και να πωλούν χωρίς άδειες στις λαϊκές αγορές του νομού εμφανίστηκαν χθες οι παραγωγοί.
Όπως είναι γνωστό οι παραγωγοί αντιδρούν στις προθέσεις της κυβέρνησης να τους φορολογήσει, ως εμπορική δραστηριότητα, με την επιβολή της χρήσης ταμειακών μηχανών και την απόδοση ΦΠΑ κάθε τρίμηνο.
Χθες αντιπροσωπεία παραγωγών πέρασε την είσοδο της νομαρχίας Τρικάλων και συναντήθηκαν με τον αρμόδιο αντινομάρχη κ. Νίκο Σακκά, συζητώντας το ζήτημα και ταυτόχρονα εκφράζοντας την αγανάκτησή τους στην επιβολή της χρήσης ταμειακών μηχανών.
Η αντιπροσωπεία των παραγωγών... σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατέθεσε στη νομαρχία 100 άδειες ενώ τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί επιπλέον αριθμός.
«Αντιδρούμε κάθετα στη χρήση των ταμειακών μηχανών για πολλούς λόγους. Θα φτάσουμε στα άκρα και θα πουλάμε ακόμη και χωρίς άδειες στις λαϊκές αγορές», σημείωσε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος των παραγωγών κ. Παναγιώτης Ρέπας.
Μεταξύ των άλλων οι παραγωγοί ζήτησαν παράταση χρόνου δυο μηνών, προκειμένου να υπάρξει η καλύτερη δυνατή πληροφόρηση για τον τρόπο φορολόγησης τους.
Σύμφωνα με τις απόψεις παραγωγών σε τοπικό, θεσσαλικό και πανελλαδικό επίπεδο με την τοποθέτηση των ταμειακών μηχανών στους πάγκους των λαϊκών αγορών διαπιστώνεται μεταξύ των άλλων ότι:
Υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες, μεταφορά, φορτοεκφόρτωση, προβλήματα που θα υπάρξουν από τις καιρικές συνθήκες. Στις λαϊκές αγορές υπάρχει μια ώρα αιχμής κατά την οποία θα αναγκάζονται να χρησιμοποιούν και δεύτερο άτομο, πολλοί παραγωγοί είναι μεγάλης ηλικίας και δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτές τις δυσκολίες. Υψηλό κόστος αγοράς της μηχανής και η υποχρεωτική απασχόληση λογιστή είναι ένα άλλο δυσβάσταχτο επακόλουθο της ταμειακής μηχανής κ.α.
Η Συντονιστική Επιτροπή παράλληλα προτείνει τα χρήματα που θα κοστίσουν οι ταμειακές μηχανές να αποδοθούν ως έκτακτη εισφορά απ’ όλους τους παραγωγούς λαϊκών αγορών της χώρας, το διπλασιασμό της εφάπαξ εισφοράς του φόρου που θα εισπραχτεί από την 1-1-2011 σε δόσεις κάθε τρίμηνο.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan