Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Δασοπυροσβέστης έκαψε το Πυροφυλάκιο που έκανε βάρδια

Δασοπυροσβέστης, στουπί στο μεθύσι, συνελήφθηκε από την αστυνομία και τέθηκε υπό κράτηση, γιατί θεωρείται ύποπτος για την χθεσινοβραδινή πυρκαγιά που ξέσπασε σε Πυροφυλάκιο στο Βουνί της Παναγιάς, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές.
Λαμπάδιασε χθες βράδυ Δασικό Πυροφυλάκιο που βρίσκεται στην τοποθεσία Βουνί στην Παναγιά... Στο δασονομείο σήμανε αμέσως συναγερμός. Μέλη της Δασικής υπηρεσίας και της πυροσβεστικής, έσπευσαν στην περιοχή και κατέσβησαν την πυρκαγιά πριν αυτή επεκταθεί στο δάσος.
Το συγκεκριμένο Πυροφυλάκιο είναι επανδρωμένο νυχθημερόν. Χθες βράδυ εκτελούσε βάρδια 47χρονος έκτακτος δασοπυροσβέστης ο οποίος συνελήφθηκε από την αστυνομία με δικαστικό ένταλμα σύλληψης και τέθηκε υπό κράτηση, ως ύποπτος για εμπρησμό.
Οι δασοπυροσβέστες, που μετέβησαν χθες βράδυ στο Πυροφυλάκιο εντόπισαν κατεστραμμένο τον εξοπλισμό του και κομμένα με δενδροκοπτική μηχανή τα γύρω δέντρα, τραπέζια, παγκάκια και πάσσαλους που βρίσκονταν στον περίβολο του υποστατικού.
Σύμφωνα με πληροφορίες , ο 47χρονος δασοπυροσβέστης που εκτελούσε βάρδια χθες βράδυ, αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Το πρωί οδηγήθηκε ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου το οποίο εξέδωσε την πενθήμερη κράτησή του.


Πηγη

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan