Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Ερώτηση προς την Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με θέμα το ζήτημα των Φωτοβολταϊκών Αγροτών, κατέθεσε ο Βουλευτής Λάρισας του


Στην ερώτηση ο Βουλευτής, αναφέρει «Σύμφωνα με Απόφαση της Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, που υπεγράφη στις 15-9-2010, καθορίστηκαν τα όρια για την επιδιωκόμενη αναλογία εγκατεστημένης ισχύος και... την κατανομή της στον χρόνο μεταξύ των διαφόρων τεχνολογιών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Όπως προβλέπει η παραπάνω απόφαση, για τα φωτοβολταϊκά συστήματα των επαγγελματιών αγροτών καθορίζονται όρια εγκατεστημένης ισχύος 500 ΜW μέχρι το 2014, που αυξάνονται στα 750 MW μέχρι το 2020. Όμως, όπως είναι γνωστό, έχουν υποβληθεί ήδη από τους επαγγελματίες αγρότες περίπου 12000 αιτήσεις εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων συνολικής ισχύος 1500 MW. Βάσει του δεδομένου αυτού, εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι οι μισοί περίπου επαγγελματίες αγρότες κινδυνεύουν να υποστούν μία επώδυνη διάψευση των προσδοκιών τους, μένοντας κυριολεκτικά με τον φάκελο στο χέρι, αν και έχουν πληρώσει αρκετές χιλιάδες ευρώ σε παράβολα και μελετητικά γραφεία, προκειμένου να ετοιμάσουν τις επενδυτικές τους προτάσεις».

Με δεδομένη την έκδηλη ανησυχία που υπάρχει, ιδιαίτερα στην ελληνική επαρχία, εξαιτίας του ενδιαφέροντος για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών από επαγγελματίες αγρότες, ο Βουλευτής ερωτά την Υπουργό «αν προτίθεται το Υπουργείο να ικανοποιήσει όλες τις αιτήσεις των επαγγελματιών αγροτών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον επένδυσης σε φωτοβολταϊκά συστήματα και σε περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν πραγματοποιηθεί, σε ποιες ρυθμίσεις προτίθεται να προβεί το Υπουργείο, προκειμένου να περιοριστεί το κόστος των επαγγελματιών αγροτών που θέλησαν να επενδύσουν σε φωτοβολταϊκά συστήματα».

Πηγη

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan