Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ-ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ, ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒUNDESBANK


Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει ενδεχόμενο χρεοκοπίας κανενός κράτους μέλους της Ευρωζώνης παρέσχε σήμερα ο Πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας κ. Αξελ Βέμπερ...


Μιλώντας σε δημοσιογράφους για τις προωθούμενες αλλαγές στην οικονομική διακυβέρνηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ο φερόμενος ως διάδοχος του κ. Ζαν Κλοντ Τρισέ στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τόνισε πως όλες οι κυβερνήσεις της Ενωσης έχουν καταστήσει σαφές ότι δεν θα επιτρέψουν καμία κρατική χρεοκοπία. «Κρατική χρεοκοπία δεν θα υπάρξει στην Ευρωζώνη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γερμανός τραπεζίτης.

Σύμφωνα με τον ίδιο η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται ένα μηχανισμό αυτόματων κυρώσεων για τους παραβάτες του Συμφώνου Σταθερότητας, όπως και διακανονισμούς – χρηματοδοτήσεις που θα αποτρέπουν το ενδεχόμενο κρατικής χρεοκοπίας. Ερωτηθείς για την κρίση στην Ελλάδα είπε πως οι θεσμικές αλλαγές στην Ευρωπαϊκή Ενωση θα πρέπει να αποσοβήσουν αντίστοιχες κρίσεις στο μέλλον και σημείωσε πως η περίπτωση της Ελλάδας θα πρέπει να αποτελέσει «εξαίρεση» στο νέο πλαίσιο.

Ο ίδιος έπλεξε το εγκώμιο της ελληνικής κυβέρνησης και απένειμε εύσημα για την ταχεία δημοσιονομική προσαρμογή και την πολιτική λιτότητας. «Η Ελλάδα έπραξε το σωστό. Διαπιστώνεται σημαντική επιτυχία στο ελληνικό πρόγραμμα σταθεροποίησης αυτήν τη χρονιά», δήλωσε, προσθέτοντας πως η διεθνής πίεση θα βοηθήσει την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα.

Πηγη

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan