Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ

Σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου με τους επικεφαλής της τρόικας, Σ. Ντερούζ (εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής), Π. Τόμσεν ( εκ μέρους του ΔΝΤ) και Κ. Μαζούχ (εκ μέρους της ΕΚΤ) πραγματοποιείται στο υπουργείο Οικονομικών...


Θέμα της συνάντησης, η ενδιάμεση αναφορά της τρόικας για την αξιολόγηση της πορείας της ελληνικής οικονομίας. Ιδιαίτερη έμφαση αναμένεται να δοθεί στην πορεία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων στους ελληνικούς σιδηροδρόμους, στην απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, στις αποκρατικοποιήσεις, στις στρατηγικές κινήσεις στο τραπεζικό σύστημα, αλλά και στο πώς θα καλυφθεί η υστέρηση των εσόδων και δεν θα εξανεμιστεί το "μαξιλάρι" στο σκέλος των δαπανών από τις αυξημένες ανάγκες νοσοκομείων, ασφαλιστικών ταμείων και ΟΤΑ για χρηματοδοτήσεις από τον προϋπολογισμό.

Το κλιμάκιο των επικεφαλής της τρόικας θα επανέλθει στην Ελλάδα τον Οκτώβριο. Τότε θα "κλείσουν" και οι εκθέσεις για την πορεία υλοποίησης του μνημονίου, οι οποίες θα δημοσιοποιηθούν τον Νοέμβριο, προκειμένου στο τέλος του έτους να εκταμιευθεί η τρίτη δόση του δανείου. Πάντως κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του σε ευρωπαικές πρωτεύουσες που πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, δήλωσε ότι «έχουμε ένα πρόγραμμα που εφαρμόζουμε κατά γράμμα και πιστεύουμε ότι θα μας επιτρέψει την πρόσβαση στις αγορές», εκφράζοντας την ελπίδα ότι αυτό θα γίνει εντός του 2011, εφόσον οι συνθήκες βελτιωθούν.

Όσο για την υστέρηση στα έσοδα, ο κ. Παπακωνσταντίνου υποστήριξε πως «δεν είναι κάτι που μας ανησυχεί ιδιαίτερα, καθώς οι κινήσεις έως το τέλος του έτους θα μπορέσουν να καλύψουν ένα πολύ μεγάλο μέρος της υστέρησης που υπάρχει τώρα». Επιπρόσθετα, ο υπουργός εμφανίστηκε βέβαιος ότι στο σκέλος των δαπανών υπάρχει μια πολύ θετική εικόνα, η οποία θα επιτρέψει να επιτευχθεί ο στόχος του ελλείμματος για το 2010.


Πηγη

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan