Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

“ Φυσάει κόντρα”στον Δήμο Τρικκαίων

Ανακοινώθηκε επισήμως χθες το όνομα του συνδυασμού, οι βασικές αρχές αλλά και οι πρώτοι 20 υποψήφιοι σε συνέντευξη Τύπου στο “Αχίλλειον”

Το όνομα και οι βασικές αρχές ταυ συνδυασμού της Πρωτοβουλίας πολιτών για το Δήμο Τρικκαίων παρουσιάστηκαν χθες σε συνέντευξη Τύπου της δημοτικής κίνησης στο ξενοδοχείο “Αχίλλειον”. Επίσης... κατά την διάρκεια της συνέντευξης παρουσιάστηκαν και τα ονόματα των πρώτων 20 υποψηφίων συμβούλων που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο που θα λάβει μέρος στις Αυτοδιοικητικες εκλογές της 7ης Σεπτεμβρίου.

Ο εκπρόσωπος του αυτοδιοικητικού σχήματος, κ. Δημ.. Σαριγγαλλάς, τόνισε πως το όνομα του συνδυασμού θα είναι “Φυσάει κόντρα” και η επιλογή του έγινε μετά από ψηφοφορία των μελών που στηρίζουν την κίνηση.

Ο κ. Σαριγγαλάς ξεκαθάρισε πως ο συνδυασμός τους είναι ένας συνδυασμός ανεξάρτητος, ο οποίος δεν έχει πολιτική στήριξη από κανένα κόμμα, με αποτέλεσμα να στηρίζεται στις απόψεις των φίλων και μελών που προέρχονται από τη ευρύτερη αριστερά. Ο ίδιος τόνισε πως πρόκειται για ένα ξεχωριστό συνδυασμό, ο οποίος θα παλέψει για τα προβλήματα της καθημερινότητας με μοναδικό όπλο τον διάλογο και δεν θα θέσει στο περιθώριο τις ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού όπως κάνουν οι υπόλοιποι συνδυασμοί αντίθετα θα τους προτάξει λέγοντας μεταξύ άλλων:

“Ο δικός μας κόσμος ξέρει ότι δεν υπάρχει σωτηρία έξω από τη συλλογική δράση, την κινηματική μαχητικότητα, την ακηδεμόνευτη πρωτοβουλία και την έμπνευση των ζωντανών κοινωνικών δυνάμεων. Ο δικός μας κόσμος δεν βλέπει σαν εχθρούς τα “απόβλητα” ενός σάπιου συστήματος. Υπερασπίζεται τους κοινωνικά αδύναμους, τους φυλακισμένους, τα πρεζάκια, την άγρια no future νεολαία, τους “ξένους”.

Πέραν αυτών, επεσήμανε πως δεν πρόκειται οι υποψήφιοι του συνδυασμού του να λειτουργήσουν όπως οι έτεροι υποψήφιοι των άλλων κομμάτων που βλέπουν την πολιτική ως επάγγελμα, καθώς οι ίδιοι έχουν σαν πρωταρχικό στόχο την ελευθερία απόψεων. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, “Ο δικός μας κόσμος σιχαίνεται την πολιτική ως επάγγελμα, περιφρονεί όσους την ασκούν αλλά δεν είναι διατεθειμένος να τους χαρίσει ελεύθερο το πεδίο της πολιτικής και της κοινωνικής δράσης. Ο δικός μας κόσμος δεν έχει αρχηγούς, φωτισμένες ηγεσίες, σοφά κόμματα. Τα δικά μας όπλα αποτελούν η οριζόντια δικτύωση, η συλλογικότητα, η εναλλαγή στα αξιώματα, η ανακλητότητα”.

Ολοκληρώνοντας ο κ. Σαριγγαλάς υπογράμμισε πως μπορεί σε κάποιους οι ιδέες του ιδιότυπου συνδυασμού τους να είναι άγνωστες και ουτοπικές, όμως δεν παύουν να είναι η αιτία για να αγωνίζεται κάποιος. “Ο δικός μας κόσμος, ξέρουμε ότι φαντάζει σε πολλούς μακρινός, ανέφικτος ίσως και ουτοπικός. Δεν είναι έτσι. Απόδειξη το ότι είμαστε εδώ. Και στο φινάλε, είναι ο μόνος κόσμος για τον οποίο αξίζει να αγωνίζεται κανείς”, δήλωσε.

Οι πρώτοι 20 του ψηφοδελτίου

Τα πρώτα 20 ονόματα του συνδυασμού “Φυσάει Κόντρα” επικεφαλής του οποίου είναι ο Δημήτρης Παπαθανασίου έχουν ως εξής :

Ιωάννης Αλεξανδρής, Δικαστικός Επιμελητής
Σοφία Γερασοπούλου, Καθηγήτρια Γαλλικών
Χρήστος Γκότας, Ελεύθερος Επαγγελματίας
Ηλίας Ζάχος, Οδοντίατρος
Βασίλης Ζώης, Δάσκαλος
Χρήστος Καραλής, Φιλόλογος
Κατερίνα Καλλιάρα, Κοινωνική Επιθεωρήτρια Εργασίας
Μαρίνα Κομπόλια, Υπάλληλος Νομ/κης Αυτ/σης Τρικάλων
Γιώργος Μάμαλης, Λογιστής
Γιώργος Λουλές, Ηλεκτρολόγος - Μηχανικός Τ.Ε. ΙΟ.
Δημήτρης Μάνικας, Σιδηρουργός
Παύλος Μπεμπές, Διευθυντής ΚΕΚ Νομ/κης Αυτ/σης Τρικάλων
Ουρανία Παπαζεύκου, Καθηγήτρια Πληροφορικής
Βίκυ Πρίναρη, Ιστορικός Τέχνης
Δημήτρης Σαριγγαλάς, Βιβλιοπώλης
Γιώργος Σίμος, Ιδιωτικός Υπάλληλος
Δημήτρης Σπυρόπουλος, Ελεύθερος Επαγγελματίας
Κώστας Τέλιος, Καθηγητής Αγγλικών
Κική Τοπαλίδου, Δασκάλα
Κώστας Φωλιάς, Σύμβουλος Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού

Πηγη

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan