Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Το αντι-Facebook


Μια νέα ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης που φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί το Facebook, δημιούργησαν τέσσερις Αμερικανοί. Στόχος τους να κάνουν τη διαφορά στο θέμα της ασφάλειας προσωπικών δεδομένων (Pic)...



Οι τέσσερις νεαροί Αμερικανοί δημιουργοί του Diaspora έδωσαν μία πρώτη γεύση από το νέο αντί-Facebook.
Κυκλοφόρησε ο πρώτος κωδικός του open-source (ανοιχτός πηγαίος κώδικας) προγράμματος καθώς και τα πρώτα screenshots, τα οποία έχουν μεγάλη ομοιότητα με αυτά του facebook.

To Diaspora ξεκίνησε στις αρχές του χρόνου από τους Ντάνιελ Γρίπι, Μάξ Σαλζμπεργκ, Ράφαελ Σοφάερ και ΊΛια Ζιτομίνσκι, συμφοιτητές στο πανεπιστήμιο Nίου Υόρκ.
Η ιδέα για τη δημιουργία του Diaspora προήλθε μετά τα συνεχόμενα προβλήματα προστασίας προσωπικών δεδομένων που παρουσιάζονται στο Facebook. Όραμά τους είναι να κάνουν τη διαφορά στο θέμα της ασφάλειας των δεδομένων, εκεί δηλαδή όπου έχει δεχτεί τα περισσότερα πυρά ο ανταγωνιστής τους.
Ο Μαξ Σάλζμπεργκ, δήλωσε στο BBC. "Θέλουμε οι χρήστες να πάρουν πίσω τον έλεγχο στις πληροφορίες που μοιράζονται" και συμπλήρωσε "Το κάθε μέλος του Diaspora θα έχει τον πλήρη έλεγχο των πληροφοριών που δημοσιοποιεί. Έτσι θα έχει τη δυνατότητα να διαχωρίζει αυτά που θέλει να ξέρουν οι συνάδελφοί του από εκείνα που συζητάει με τους φίλους του".
Ο κώδικας του Diaspora διατίθεται στο διαδίκτυο προς τους developers- προγραμματιστές. Οι δημιουργoί του έχουν στόχο να μετατραπεί σε ένα απλό, λειτουργικό και ασφαλές εργαλείο στο οποίο θα επικοινωνούν οι χρήστες μεταξύ τους κρυπτογραφημένα.
Αυτό που κάνει πάντως τρομερή εντύπωση είναι ότι στη Αlfa έκδοση του Diaspora που θα κυκλοφορήσει τον προσεχή Οκτώβριο, θα υπάρχει ενσωμάτωση του αντίπαλου Facebook!

Πηγη

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan