Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Ο κωδικός Κουτσόγιωργα και το 666!

Με αφορμή την περιβόητη «ηλεκτρονική κάρτα συναλλαγών», ο Ριχάρδος Σωμερίτης σε άρθρο του στο «ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» θύμισε μια παλιά ιστορία, τον «κωδικό Κουτσόγιωργα», που δεν εφαρμόστηκε ποτέ.
Ο γνωστός αρθρογράφος, έγραψε χαρακτηριστικά: «Ο μακαρίτης Μένιος Κουτσόγιωργας είχε θελήσει κάποτε να φακελώσει ομοιόμορφα όλους τους Έλληνες εφοδιάζοντάς τους με έναν μοναδικό προσωπικό κωδικό που θα έδινε πρόσβαση σε όλα τα αρχεία, από τη γέννηση ως τον θάνατο, από την υγεία ως την παιδεία, από τον στρατό ως τη δικαιοσύνη. Πίστευε ότι θα ξεμπερδεύαμε έτσι με τη γραφειοκρατία. Ξέχασε κάτι: ότι με τον μοναδικό κωδικό και τα κλειδιά εσωτερικής πρόσβασης στα επί μέρους αρχεία (σιγά το πρόβλημα ακόμα κι αν μεσολαβούσαν μέτρα ασφάλειας) κάθε ενδιαφερόμενος, π.χ. ένας αστυνομικός ή ένας εργοδότης, θα μπορούσε με μία απλή κίνηση να μαθαίνει τα πάντα για τον καθένα μας, από την ημέρα της γέννησής μας- τα θετικά και τα αρνητικά, τα πολιτικά ή τα κοινωνικά.
Ο "κωδικός Κουτσόγιωργα" δεν πέρασε γιατί αντέδρασαν με επιμονή δύο κατηγορίες πολιτών: όσοι κατάλαβαν τον θανάσιμο κίνδυνο που αντιπροσώπευε για τα ανθρώπινα δικαιώματα και (δυστυχώς!!!) οι θρησκόληπτοι, περιλαμβανομένου του μακαρίτη Χριστόδουλου, που πίστευαν ότι οι ηλεκτρονικοί κωδικοί αποτυπωμένοι σε "μπαρ κοντ" με βάση το 666 μάς συνδέουν με τον Σατανά».
Αυτά, για την ιστορία....



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan