Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Βρέθηκε κατά τύχη κονσέρτο του Βιβάλντι



  Το "Il Gran Mogol", ένα χαμένο κονσέρτο για φλάουτο, του μεγάλου Ιταλού συνθέτη Αντόνιο Βιβάλντι εντοπίστηκε τυχαία στη Σκωτία.

Πρόκειται για ένα από τα τέσσερα κομμάτια που είχαν εξαφανιστεί μετά το θάνατο του συνθέτη το 1741.... Η χαμένη παρτιτούρα ανακαλύφθηκε από τον πανεπιστημιακό Άντριου Γούλι στο Εθνικό Αρχείο της Σκωτίας και συγκεκριμένα στο αρχείο της οικογένειας της Μαρκησίας του Λόθιαν.
Το "Il Gran Mogol" είναι σχεδόν ολοκληρωμένο, με "αγνοούμενο" ακόμη μόνο ένα μουσικό μέρος για το δεύτερο βιολί.
Αποτελεί μέρος ενός κουαρτέτου, από το οποίο τώρα λείπουν τα τρία υπόλοιπα τμήματα, "La Francia", "La Spagna" και το "L'Inghilterro".
O Άντριου Γούλι κατόρθωσε να αποκαταστήσει το μουσικό κομμάτι, χρησιμοποιώντας στοιχεία από άλλο κονσέρτο για φλάουτο του Αντόνιο Βιβάλντι και το οποίο εκτιμάται πως σχετίζεται με το "Il Gran Mogol".
"Αυτό το κομμάτι ήταν μέχρι στιγμής γνωστό μόνο από αναφορά σε έναν κατάλογο δανού βιβλιοπώλη του 18ου αιώνα. Η ανακάλυψή ότι υπάρχει πραγματικά ήταν απρόσμενη και εξαιρετικά συναρπαστική" ανέφερε.
Δεν είναι γνωστό πως το κονσέρτο βρέθηκε στη Σκωτία, ωστόσο θεωρείται πολύ πιθανό ότι ο Λόρδος Ρόμπερτ Κερ, γιος της Μαρκησίας του Λόθιαν, ο οποίος αγαπούσε το φλάουτο το είχε φέρει από το εξωτερικό στις αρχές του 18ου αιώνα που είχε κάνει ένα μεγάλο ταξίδι στην Ευρώπη.
Να σημειωθεί πως το κονσέρτο πρόκειται να παιχθεί για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2011 στο Περθ της Σκωτίας.
cosmo.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan