Τι καλύτερο να συνδυάσεις το κοτοπουλάκι σου με λαχανικά, ώστε να πάρει γεύση κι εσύ να χορτάσεις χωρίς να πάρεις extra κιλά;
Τι καλύτερο να συνδυάσεις το κοτοπουλάκι σου με λαχανικά, ώστε να πάρει γεύση κι εσύ να χορτάσεις χωρίς να πάρεις extra κιλά;...Μερίδες: 6
Χρόνος Προετοιμασίας: 15’
Χρόνος Μαγειρέματος: 1 ώρα και 30’
Υλικά
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσο σε λεπτές φέτες
4 πολύχρωμες πιπεριές, κομμένες σε λωρίδες
1 κουτάκι μπίρα
1/3 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη
1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
½ κουτάλι γλυκού ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση: Σε μία ρηχή κατσαρόλα ροδίζουμε λίγες λίγες τις μερίδες του κοτόπουλου. Στην ίδια κατσαρόλα και με το ίδιο λάδι, αφού τελειώσουμε με το κοτόπουλο, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το πράσο. Τα αφήνουμε να σωταριστούν 5’ και στο τέλος προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε χοντρές λωρίδες. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και βάζουμε ξανά το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε σιγά σιγά τη μπύρα για να μη φουσκώσει. Έπειτα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα μυρωδικά, το αλάτι και το πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το φαγητό και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα και 30’, μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο και να «δέσει» η σάλτσα. Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με ρύζι basmati.
(από τη συλλογή "οι συνταγές μου εμπιστευτικά" της Αργυρώς Μπαρμπαρήγου).
0 comments:
Δημοσίευση σχολίου