Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Ψάχνει λεφτά για επιδόματα ο ΟΑΕΔ




Τη στιγμή που ΟΑΕΔ έχει φτάσει στο χείλος του γκρεμού, καθώς μάλλον δεν θα μπορέσει να δώσει τα επιδόματα ανεργείας για τους τελευταίους μήνες του 2010, 660 εκατομμύρια ανεκμετάλλευτα ευρώ βρίσκονται στο Υπουργείο Ανάπτυξης, από επιδότήσεις της ΕΕ, χωρίς να έχουν αξιοποιηθεί ακόμα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Το Βήμα, ο ΟΑΕΔ έχει επαναλλειμμένως ζητήσει από το υπουργείο αυτά τα λεφτά προκειμένου να μπορέσει να δώσει στους άνεργους τα επιδόματα τους μέχρι το Δεκέμβρη του 2010. ....

Αυτή τη στιγμή ο Οργανισμός χρειάζεται επειγόντως 500 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να μην καταφύγει στο εφιαλτικό σενάριο της μη καταβολής των επιδομάτων, που θα προκαλέσει κοινωνικές αναταράξεις εν μέσω γενικευμένης και βαθιάς οικονομικής κρίσης.

Τα χρήματα αυτά, θα μπορούσαν άνετα να δοθούν από το υπουργείο Ανάπτυξης, όπου 660 εκατομμύρια ευρώ έχουν πέσει σε «αδράνεια», με τον ΟΑΕΔ να υποβάλλει συνεχώς προτάσεις και αίτηματα για την αξιοποίηση τους.

Πρόκειται για 11 εγκεκριμένα προγράμματα ύψους 440 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορούν 108.000 θέσεις εργασίας, τα οποία απλώς περιμένουν.... μια υπουργική υπογραφή που δεν λέει να μπει!

Σύμφωνα με τον διοικητή του ΟΑΕΔ, Ηλία Κικίλια εξαιτίας της καθυστέρησης, τα κονδύλια αυτά μπορεί να αυτοακυρωθούν!

Επιπλέον υπάρχουν και άλλα 220 εκατομμύρια ευρώ από πόρους της ΕΕ, τα οποία εδώ και χρόνια βρίσκονται στο ταμείο του υπουργείου Ανάπτυξης χωρίς να έχουν αξιοποιηθεί ποτέ.

Το θέμα είναι αυτά τα χρήματα να δοθούν, δεδομένου ότι η ανεργία σύμφωνα με τις επίσημες προβλέψεις αναμένεται να αυξηθεί από 11.6% σε 14.5% τπ 2011, οπότε και ο ΟΑΕΔ θα πρέπει να πληρώνει πολλά παραπάνω από ένα άδειο ταμείο....
cosmo.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan