Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Ο πανίσχυρος «γιος» της Βόρειας Κορέας



ην πρώτη «καλή» εικόνα από τον επόμενο ηγέτη τους Κιμ Γιονγκ-ουν απέκτησαν σήμερα οι Βορειοκορεάτες.

Ο γιος του ισχυρού άνδρα της χώρας Κιμ Γιονγκ-ιλ, εμφανίστηκε πρώτη φορά δημόσια, κοντά στον πατέρα του, στη στρατιωτική παρέλαση για την 65η επέτειο από την ίδρυση του κυβερνώντος Κόμματος των Εργατών-τη μεγαλύτερη εδώ και χρόνια. Εικόνες από την παρέλαση μεταδόθηκαν ζωντανά από την τηλεόραση, δίνοντας την ευκαιρία στους πολίτες της απομονωμένης Βόρειας Κορέας να δουν τον πιο ισχυρό... γιο της χώρας.



Ο Κιμ Γιονγκ-ουν φορούσε γκρι κοστούμι και στεκόταν κοντά στον πατέρα του, χειροκροτώντας και χαιρετώντας τους 20.000 στρατιώτες της παρέλασης. Καθώς βρισκόταν όρθιος για περισσότερο από μία ώρα, κάποια στιγμή έδειξε να κουράζεται και πιάστηκε από το μπαλκόνι για να στηριχτεί.

Όμως η σημερινή παρέλαση είχε και μια άλλη πρωτιά: Οι αρχές της Πιονγιάνγκ έδωσαν άδεια σε δυτικά μέσα ενημέρωσης να παραβρεθούν στην εκδήλωση και να κάνουν τις μεταδόσεις τους απ' ευθείας από την πλατεία Κιμ Ιλ-σουνγκ.

Η «στρατιωτική έξοδος» του διαδόχου

Η σημερινή ήταν η «στρατιωτική έξοδος» του διαδόχου-όπως όλα δείχνουν- του 68χρονου Κιμ Γιονγκ-ιλ, ο οποίος πιστεύεται ότι το 2008 έπαθε εγκεφαλικό. Ο γιος του βορειοκορεάτη ηγέτη διορίστηκε πριν από δύο εβδομάδες στην κεντρική επιτροπή του κόμματος, ονομάστηκε αντιπρόεδρος της ισχυρής κεντρικής στρατιωτικής επιτροπής και προήχθη σε στρατηγό με τέσσερα αστέρια.

Ελάχιστα πράγματα έχουν γίνει γνωστά για τον νεότερο γιο του ηγέτη πέρα από το ότι είναι γύρω στα 30 και έχει σπουδάσει στην Ελβετία.

Μεταξύ των προσκεκλημένων στην παρέλαση ήταν ξένοι διπλωμάτες και αξιωματούχοι από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας- χώρα που παραμένει ο μοναδικός μεγάλος σύμμαχος της Βόρειας Κορέας.

1 comments:

Ανώνυμος είπε...

Τα έμαθες πατέρα;Μας μιμούνται και οι Βορειοκορεάτες!ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan