Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Αθώα η Γιουβέντους!

Τέσσερα χρόνια έχουν περάσει από τότε που ξέσπασε το σκάνδαλό με τα στημένα ματς στην Ιταλία το λεγόμενο «Calciopoli» και ένας αστυνομικός που είχε ασχοληθεί με το θέμα υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε καμία απόδειξη κατά του Λουτσιάνο Μότζι ή της Γιουβέντους.
Πρόκειται για τον...

Φράνκο Ζάμπα, ο οποίος έγραψε ένα βιβλίο για το «Calciopoli». Ο συγκεκριμένος αστυνομικός συμμετείχε στην διαδικασία της δίκης το 2006 που είχε ως συνέπεια την αφαίρεση δύο πρωταθλημάτων στη Γιουβέντους και τον υποβιβασμό της στη β΄ κατηγορία.

«Θέλω με αυτό το βιβλίο να μάθει ο κόσμος μια άλλη αλήθεια από αυτή που περιγράφεται από τα ΜΜΕ. Το 2006 όταν προέκυψαν τα πρώτα στοιχεία, η Γιουβέντους και ο γενικός διευθυντής της, ο Μότζι κρίθηκαν ένοχοι. Αλλά από τα άρθρα που διάβασα έλειπαν οι αποδείξεις. Όταν διάβασα τον φάκελο με την υπόθεση περίμενα να βρω κάτι. Υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες, αλλά καμία απόδειξη», αναφέρει.

«Βγαίνουν συμπεράσματα χωρίς την απαρίθμηση των γεγονότων. Δεν υπάρχει καμία απόδειξη. Όπως είχε πει ο Σέρλοκ Χολμς, ξεκινάς μια έρευνα με πραγματικά περιστατικά προκειμένου να καταλήξεις σε ένα συμπέρασμα. Οι συνάδελφοί μου ξεκίνησαν από ένα συμπέρασμα», πρόσθεσε για να αναφερθεί στη συνέχεια στον Λουτσιάνο Μότζι.

«Ο Μότζι ήταν ο τέλειος κακός για την κοινή γνώμη. Ποτέ δεν αποδείχθηκε ότι ο πρώην παράγοντας της Γιουβέντους ανάγκασε κάποιον διαιτητή να ευνοήσει την ομάδα. Οι υποκλοπές είναι χρήσιμες, αλλά δεν είναι απόδειξη που μπορεί να εμφανίσεις στο δικαστήριο. Επαναλαμβάνω ότι στις κλήσεις του Μότζι δεν υπάρχει κάτι περίεργο», συμπλήρωσε.

Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan