Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Η ακριβότερη φιάλη Riesling πουλήθηκε σε πληστηριασμό

Το πιο ακριβό κρασί ποικιλίας Riesling μέχρι σήμερα, πουλήθηκε στη Γερμανία. σύμφωνα με Γερμανό δημοπράτη,Μια σπάνια double magnum φιάλη του G-Max 2009 ξηρό Riesling φτιαγμένο από τον Weingut Keller πωλήθηκε για € 3,998.40 σε ανώνυμο Λουξεμβούργο συλλέκτη τέλη του προηγούμενου μήνα.
«Αυτή η τιμή είναι...
η ψηλότερη για ένα νέο ξηρό Riesling που

πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία που θυμάμαι», είπε ο Hans Jürgen Podzun, επικεφαλής του Koblenz Chamber of Commerce.

Ο Podzun ήταν διοργανωτής της δημοπρασίας Bad Kreuznach της 26ης Σεπτεμβρίου , στο γερμανικό κρατίδιο ofRhineland-Palatinate.

Μόνο έξι διπλά Magnums του G-Max 2009 υπάρχουν, είπε ο ιδιοκτήτης Klaus Peter Keller . Είχε βάλει τα τρία σε δημοπρασία, και κράτησε τα άλλα τρία στο οινοποιείο του.

Ένας υποστηρικτής του Keller, ο Dade Thieriot της Dee Vine Wines στο Σαν Φρανσίσκο, είπε στο Decanter.com ότι ενδιαφέρθηκε για την αγορά, έως ότου η τιμή ανέβηκε σε υπερβολικά ύψη.

«Όταν η τιμή πήγε άνω των € 3.000, έχασα το ενδιαφέρον. Αλλά όταν πρόκειται για ξηρά γερμανικά Rieslings, κανείς δεν κάνει καλύτερα από τον Keller », είπε.

Ένα από τα τρία double Magnums πήγε στην Tino Seiwert του εμπόρου κρασιού Pinard de Picard, που είπε: «Είναι ένα από τα καλύτερα ξηρά λευκά κρασιά στον κόσμο. Το 2009 μπορεί να συγκριθεί με το Montrachet του Romanée Conti.

«Ενώνει την παιχνιδιάρικη ελαφρότητα των σταφυλιών Riesling με τεράστιο βάθος και ένα κοφτερό αιχμηρό ορυκτό ακριβείας».

Το G-Max ήρθε στην πρώτη θέση σε επαγγελματική τυφλή δοκιμή από 30 κορυφαία Γερμανικά ξηρά Rieslings από τον τρύγο του 2009, όλα gewächs (grand cru), που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο μια ημέρα πριν από τη δημοπρασία.

Το G-Max - πήρε το όνομα από τα αρχικά του προπάππου Klaus Peter Keller George και του γιου του Maximillian- είναι από παλιά αμπέλια σε κυρίως ασβεστολιθικά εδάφη με ιδανική έκθεση στον ήλιο στο Dalsheim (Rheinhessen), από χαμηλές αποδόσεις της τάξης του 25-30 εκατόλιτρα ανά εκτάριο. Εκτός από τα 6 double Magnums, 30 Magnums και 1.600 κανονικές φιάλες παρήχθησαν για τον τρύγο του 2009.


Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan