Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ;

Οικονομική κρίση...οικονομική κρίση.....Βλέπεις τα δελτία ειδήσεων στις 20:00 και νομίζεις πως όλοι οι καθημερινοί άνθρωποι οδεύουν στη χρεωκοπία.Μία ώρα αργότερα βαδίζοντας σε κεντρικά σημεία πόλεων( για το εν θέματι αναφερόμαστε στην Κεντρική Ελλάδα) παρατηρείται ότι κόσμος καθημερινά γεμίζει ασφυκτικά καφετέριες και( κυρίως) ταβερνάκια!! Είναι δυνατόν όλοι αυτοί να είναι οι ίδιοι κάθε μέρα έξω και οι υπόλοιποι να περιορίζονται στο ζεστό σπιτάκι τους;Όσο και να μη θέλουμε να το παραδεχτούμε είμαστε ζωηρός και αυθόρμητος λαός!Παρά τα καθημερινά οικονομικά(και όχι μόνο) προβλήματά μας, η διασκέδασή μας δεν μπορεί να μείνει εκτός προγράμματος.

Βέβαια, η σταθερή εικόνα είναι εκείνη που πριν από μία δεκαετία με ένα συγκεκριμένο ποσό μπορουσες να απολαύσεις τις παροχές της ταβέρνας και εν συνεχεία και το ποτό σου σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης. Πλέον, με το ίδιο ποσό θεριεύεις τις ορέξεις σου σε ένα εκ των δύο.Αποτέλεσμα των όσων αναφέρθηκαν.... κατακόρυφη πτώση της κατανάλωσης στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης και σταθερή εώς αυξανόμενη προσέλκυση σε γαστρονομικής ηδονής ΄΄φωλιές΄΄.Βέβαια, οι τιμές παραμένουν σταθερά υψηλές(ή με σχετική αύξηση) ακόμα και σε σχετικά καταστήματα που κατά καιρούς διαμαρτύρονται για την χρηματική παρακμή τους. Αυτό είναι θέμα του σεβαστού Υπουργείου Ανάπτυξης για το οποίο θα γίνει ιδιαίτερη μνεία σε προσεχές άρθρο.
Γνωρίζω από φίλους μου σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες πως εκεί το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού έχει αλλάξει κατά πολύ την καθημερινή ατζέντα στον τομέα διασκέδαση, λόγω...κρίσης!Η κατανάλωση σε χώρους διασκέδασης έχει πέσει κατακόρυφα, κάτι το οποίο είναι οφθαλμοφανέστατο σε οποιοδήποτε παρατηρητή.
Εδώ μήπως δεν έχει φθάσει η κρίση έτσι όπως τη φανταζόμαστε;Όπως και να' χει, καλύτερα να εκδηλώνεις τις ανησυχίες σου παρέα με ανθρώπους που αγαπάς και ένα ποτήρι κρασί, παρά να απομονώνεσαι στους τέσσερις τοίχους ΄΄αγκαλιά΄΄ με την επιβλητική μοναξιά σου....

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan