Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Τερματοφύλακες-Εκτελεστές!

Με αφορμή τη -χαμένη- εκτέλεση πέναλτι του Χρυσόστομου Μιχαηλίδη στον αγώνα του Ατρομήτου με τον ΠΑΟΚ, το gazzetta.gr σάς θυμίζει 7 περιπτώσεις τερματοφυλάκων που εκτελούσαν πέναλτι σαν «σπεσιαλίστες».
Και ποιος δεν ξέρει τον «ημίτρελο» Ρενέ Χιγκίτα, τις εκτελέσεις-δυναμίτη του Χοσέ Λουίς Τσιλαβέρτ και τις τεχνικές εκτελέσεις στημένων του βραζιλιάνου Ροζέριο Σένι; Αναλυτικά η λίστα:


Ροζέριο Σένι: Είναι ο τερματοφύλακας με τα περισσότερα γκολ στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Έχει αγωνιστεί και αγωνίζεται ακόμα με τη φανέλα της Σάο Πάολο και έχει βρει το δρόμο προς τα «δίχτυα» πάνω από 90 φορές! Χαρακτηριστικό του είναι τα εξαιρετικά στημένα, αφού εκτός από πέναλτι, έχει πετύχει δεκάδες γκολ από εκτελέσεις φάουλ.

Χοσέ Λουίς Τσιλαβέρτ: Ηγετική μορφή της Εθνικής Παραγουάης, ο Χοσέ Λουίς Τσιλαβέρτ έχει μείνει στην ιστορία του αθλήματος, αφού είναι ο πρώτος τερματοφύλακας που πέτυχε χατ τρικ! Έχει πετύχει γκολ και με εκτελέσεις φάουλ, ενώ πολλές φορές αναλάμβανε και τα κόρνερ. Έχει αγωνιστεί σε ομάδες από την Αργεντινή, την Ισπανία, τη Γαλλία και φυσικά τη χώρα του. Σταμάτησε την καριέρα του το 2003.

Ρενέ Χιγκίτα: Αγωνιζόμενος το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στην Ατλέτικο Νασιονάλ, ο Χιγκίτα είχε λάβει το παρατσούκλι «el loco», δηλαδή «ο τρελός». Σημείο αναφοράς η απόκρουση «σκορπιός» που είχε κάνει ο Κολομβιανός, όταν απέκρουσε την μπάλα τεντώνοντας τα πόδια του, ενώ έπεφτε στο έδαφος. Σταμάτησε την μπάλα το 2005, αλλά η ζωή μακριά από τα γήπεδα δεν τον ικανοποιούσε, οπότε επανήλθε δυο χρόνια αργότερα και έπαιξε μέχρι τον Ιανουάριο του 2010. Σημείωσε συνολικά 38 τέρματα στην καριέρα του.

Χόρχε Κάμπος: Εμβληματική μορφή του μεξικάνικου ποδοσφαίρου, έκανε μεγάλη καριέρα στη χώρα του αλλά και με την εθνική Μεξικού. Στα πρώτα χρόνια του ήταν αναπληρωματικός στην Πούμας, αλλά επειδή ήθελε να αγωνίζεται βασικός, ζήτησε και έπαιξε ως σέντερ φορ, πετυχαίνοντας 14 γκολ την ίδια χρονιά. Συνολικά πέτυχε 38 γκολ στην καριέρα του.

Χανς Ζορζ Μπουτ: Ο βασικός τερματοφύλακας της Μπάγερν έχει πετύχει μέχρι στιγμής 32 γκολ στην καριέρα του, συμπεριλαμβανομένων τριών και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Έχει αγωνιστεί σε αρκετές ομάδες στη Γερμανία, ενώ έχει και μία συμμετοχή στο πορτογαλικό πρωτάθλημα με την Μπενφίκα.

Στίπε Πλετίκοσα: Αγωνίζεται στην Τότεναμ ως δανεικός από τη Σπαρτάκ Μόσχας. Ο Κροάτης, είναι πολύ ικανός τερματοφύλακας και στην αρχή της καριέρας του, στη Χάιντουκ Σπλιτ, είχε πετύχει 4 τέρματα από εκτελέσεις πέναλτι.

Νίκος Σαργκάνης: Το «φάντομ» του ελληνικού ποδοσφαίρου αποτελούσε δεινό εκτελεστή πέναλτι. Ο Σαργκάνης είχε πετύχει έξι γκολ, τέσσερα με τον Ολυμπιακό και δύο με τον Παναθηναϊκό.
Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan