Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Aπό τη σοκολάτα γάλακτος ... στον άκαπνο καπνό!

Ένα από τα Ελληνικά προϊόντα για τα οποία είμαστε περήφανοι είναι η περίφημη σοκολάτα LACTA Παυλίδη.
To 1985 κόστιζε μόλις 30ΔΡΧ σημερινά 0,09¤ ! Επειδή τελευταία έπεσαν στα χέρια μας κομμάτια "χτυπημένα" με περίεργες "καλλιέργειες βακτηριδίων" στην επιφάνεια της σοκολάτας αποφασίσαμε να φωτογραφίσουμε ένα δείγμα... και να αναζητήσουμε απαντήσεις.
Τελικά στη συσκευασία προσέξαμε ότι η LACTA πλέον ανήκει στην πολυεθνική KRAFT FOODS και όχι την εταιρία ΠΑΥΛΙΔΗ. Σκαλίζοντας περισσότερο ανακαλύπτουμε ότι την KRAFT μαζί με την JACOBS έχει αγοράσει η εταιρία που παράγει τα τσιγάρα Marlboro, δηλαδή η Philipp Morris !
Το 2003 όμως η Philipp Morris άλλαξε το όνομα της εταιρίας σε ALTRIA.Αυτή η αποποίηση ενός από τα πολυδιαφημισμένα brand στην ιστορία της ανθρωπότητας είναι κάτι που δεν εξηγείται προς το παρόν καθώς η Philipp Morris ξόδεψε δισεκατομμύρια δισεκατομμυρίων για να καθιερώσει τα λογότυπά της σε κάθε γωνιά της γης ώστε σήμερα οι καπνιστές να αριθμούν πάνω από 1.3 Δισεκατομμύρια ανθρώπων. .

Σήμερα η ALTRIA (πρώην Philipp Morris) , σε απάντηση των αυστηρών αντικαπνιστικών νόμων, παράγει άκαπνο (!) καπνό (ταμπάκο) το οποίο οι μανιώδεις καπνιστές τοποθετούν απευθείας στο στόμα τους !

Μάλιστα κυκλοφορεί σε μεταλλικά κουτάκια που θα θυμίζουν κάτι από Far West στο πνεύμα του γνωστού cowboy της Marlboro!
Με λίγα λόγια, όποιος θέλει να πεθάνει από καρκίνο, μπορεί να συνεχίζει να αγοράζει νόμιμα καρκινογόνα προϊόντα, παρά το δήθεν ενδιαφέρον της πολιτείας για την υγεία μας.
Αραγε θα τολμήσουν τα κράτη να καταστήσουν τη χρήση του καπνού παράνομη ενώ την ίδια στιγμή θα αποποινικοποιούν τη χρήση χασίς;
 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan