Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Όχι αλκοόλ και καφεΐνη


Οι Αμερικανοί αποφάσισαν να αποσύρουν από την κυκλοφορία κάποια ενεργειακά ποτά που περιέχουν αλκοόλ. Συγκεκριμένα, τους απασχολεί πόσο ασφαλής είναι η κατανάλωση ποτών ή ροφημάτων που περιέχουν διεγερτικές ουσίες (π.χ. καφεΐνη), αλλά παράλληλα και οινόπνευμα.

Μεγάλο κίνδυνο θεωρούν το γεγονός ότι ο καταναλωτής με αυτά τα ποτά μεθά, αλλά ταυτόχρονα βρίσκεται σε υπερδιέγερση και αισθάνεται ότι είναι π.χ. σε θέση να οδηγήσει ή να κάνει κάποια άλλη υπεύθυνη δραστηριότητα. Ένα άλλο ζήτημα που θέτουν είναι η «γυμναστική» στην οποία υποβάλλεται ο οργανισμός μας όταν του χορηγούμε 2 ουσίες που η μία καταπολεμά την άλλη: Από τη μία, δηλαδή, του δίνουμε χαλαρωτικό οινόπνευμα και από την άλλη υψηλές δόσεις διεγερτικών. Αυτά τα αντικρουόμενα μηνύματα δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε πόσο κουράζουν τον οργανισμό και ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειές τους σε ένα άτομο που καταναλώνει συχνά παρόμοια ποτά.

Ο FDA, δηλαδή ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων, έκρινε τα ποτά αυτά επισφαλή για την υγεία και στο εξής παράνομα, οπότε θα αποσυρθούν από την κυκλοφορία.

vita.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan