Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Σε δίκη παιδίατροι για το θάνατο 5χρονου


Για ανθρωποκτονία από αμέλεια θα δικαστούν δύο παιδίατροι, που θεωρούνται υπεύθυνες για τον θάνατο ενός 5χρονου αγοριού το 2007, το οποίο εισήχθη για οξεία σκωληκοειδίτιδα. Το αγόρι είχε παρουσιάσει πυρετό και εμετούς και οι γονείς του είχαν καλέσει την οικογενειακή γιατρό τους, αναφέροντας τα συμπτώματα...


Σύμφωνα με το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, η παιδίατρος είχε διαγνώσει εκ του τηλεφώνου ότι πρόκειται για γαστρεντερίτιδα, ενώ είχε αποκλείσει οποιοδήποτε ενδεχόμενο σκωληκοειδίτιδας.

Όταν το παιδί υποτροπίασε, οι γονείς του το μετέφεραν στο Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης, όπου οι εφημερεύοντες γιατροί το υπέβαλλαν σε εξετάσεις, οι οποίες δεν είχαν δείξει κάποια σοβαρή ασθένεια.

Το αγόρι πήρε εξιτήριο πέντε ώρες μετά, όμως λίγο αργότερα, κι ενώ βρισκόταν σπίτι του, έχασε τις αισθήσεις του από τον πολύ υψηλό πυρετό και εξέπνευσε στο ασθενοφόρο για το ΑΧΕΠΑ.

Τελικά, την περιτονίτιδα την διέγνωσε, δυστυχώς, ο ιατροδικαστής, κι έτσι η οικογενειακή γιατρός με β επιμελήτρια του Νοσοκομείου που έδωσε το εξιτήριο, αναμένεται να δικαστούν για ανθρωποκτονία.

πηγη

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan