Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Παραιτείται ο κορυφαίος οικονομικός σύμβουλος του Ομπάμα

Ο Λόρενς Σάμερς, ο κορυφαίος οικονομικός σύμβουλος του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα θα παραιτηθεί στο τέλος του χρόνου για να επιστρέψει στην θέση που κατείχε ως καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Λόρενς Σάμερς υπηρετούσε ως οικονομικός σύμβουλος από την ημέρα που ο Ομπάμα ανέλαβε την εξουσία και βοήθησε στην ανάπτυξη πολιτικών για να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές δυσκολίες που κληρονόμησε ο Λευκός Οίκος...

Ο 55χρονος Σάμερς, ήταν επικεφαλής του οικονομικού συμβουλίου που ενημέρωνε καθημερινά τον αμερικανό πρόεδρο. Ο Ομπάμα είχε πει για τον Σάμερς ότι ήταν ο άνθρωπος που βοήθησε να βγει η χώρα από την ύφεση.

" Ενώ έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας για να διορθώσουμε τις ζημιές που δημιούργησε η ύφεση, βρισκόμαστε σε καλύτερο δρόμο χάρη στα όχι και τόσο μικρά μέτρα που μας υπέδειξε η σοφία του Λάρι", αναφέρει ο πρόεδρος Ομπάμα σε ανακοίνωση του.

Ο Σάμερς συμφώνησε να συνεχίσει να συμβουλεύει τον πρόεδρο, μετέχοντας στο Συμβούλιο Οικονομικών Συμβούλων, ένας ανεξάρτητο σώμα που ιδρύθηκε από τον Ομπάμα εκτός του Λευκού Οίκου για να κάνει πολιτικές συστάσεις.

πηγη

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan