Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Μποϊκοτάζ γερμανών οπαδών στα εισιτήρια

Το περασμένο Σαββατοκύριακο ξεχώρισαν δύο ντέρμπι από το πρόγραμμα της Μπουντεσλίγκα, η παραδοσιακή «καυτή» μονομαχία Σάλκε- Ντόρτμουντ (1-3) και η τοπική μάχη της Ζανκτ Πάουλι με το Αμβούργο (1-1). Στο πρωτάθλημα με τους περισσότερους φιλάθλους ανά ματς είναι λογικό η φωνή των ποδοσφαιρόφιλων να είναι αρκετά δυνατή. Ετσι την εποχή που η οικονομική κρίση μαστίζει τον πλανήτη....
οι ακριβές τιμές των εισιτηρίων για τις θέσεις ορθίων που παραδοσιακά καταλαμβάνουν οι οργανωμένοι οπαδοί έχουν προκαλέσει μια μίνι επανάσταση! Πριν από το ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ ανάμεσα στη Σάλκε και στην Ντόρτμουντ, 300 σύνδεσμοι οπαδών της φιλοξενούμενης ομάδας αρνήθηκαν να παραλάβουν τα εισιτήρια που δικαιούνταν για την αναμέτρηση. Παράλληλα 1.600 οπαδοί των Κιτρινόμαυρων επέστρεψαν τα εισιτήρια που είχαν στην κατοχή τους ξεκινώντας μια διαμαρτυρία για την ακρίβεια των τιμών.

«Δεν αξίζει ένα 20ρικο μια θέση ορθίων» είναι το κεντρικό μήνυμα και όπως είπε ο οπαδός της Ντόρτμουντ Γκούιντο Σουλτς «δεν μπορεί να μας συμπεριφέρονται σαν να είμαστε σκουπίδια, αλλά παράλληλα να μας ζητούν χρήματα λες και θα παρακολουθήσουμε όπερα» . Ηδη η διαμαρτυρία παίρνει παγγερμανικό χαρακτήρα, καθώς οργανωμένοι οπαδοί του Αμβούργου, της Φράιμπουργκ και της Βόλφσμπουργκ έχουν συνυπογράψει την έναρξη ενός γενικευμένου μποϊκοτάζ.

Το ίδιο συνέβη και με τους οργανωμένους οπαδούς της Βέρντερ Βρέμης, οι οποίοι απείχαν από την πρεμιέρα της ομάδας τους στο Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στην Τότεναμ, ένα ματς όπου η απουσία τους έγινε αισθητή. Οπως έγραψε και ο τοπικός Τύπος «η ατμόσφαιρα θύμιζε κάτι από νεκροταφείο,παρά ποδοσφαιρικό γήπεδο». Οι φίλοι της Βέρντερ ανακοίνωσαν ότι «δυστυχώς δεν έχουμε άλλον τρόπο διαμαρτυρίας» , ενώ το αφεντικό της ομάδας της Βρέμης κ. Κλάους Αλοφς έφερνε ως παράδειγμα την Αγγλία. «Ας δουν τι τιμές υπάρχουν εκεί» είπε, θυμίζοντας ότι στον αγώνα του δεύτερου γύρου με την Τότεναμ η αγγλική ομάδα ζητεί 50 ευρώ για κάθε εισιτήριο. «Εμείς προσπαθούμε σκληρά να κρατήσουμε τις τιμές χαμηλά. Εχουμε περίπου τις ίδιες τιμές με τη Σάλκε για το Τσάμπιονς Λιγκ (40-70 ευρώ) και μόνο η Μπάγερν είναι λίγο πιο φτηνή (25-60 ευρώ)».

Ο κ. Μαρκ Κουάμπους, εκπρόσωπος της οργάνωσης που ζητεί τη μείωση των τιμών, επιμένει: «Δεν πρέπει να συγκρίνουμε το δικό μας προϊόν με το αγγλικό και φυσικά δεν ζητάμε εισιτήριο των 8 ευρώ στις θέσεις των επισήμων.Αυτό που ζητάμε είναι δίκαιες τιμές.Τόσο για τους όρθιουςόσο και για τους νέους που δεν μπορούν να πληρώνουν 20 ευρώ κάθε εβδομάδα. Και αυτή την εποχή οι σύλλογοι αποκλείουν τους νέους από το γήπεδο,γεγονός που αν συνεχιστεί θα σημάνει τον ολοκληρωτικό αποκλεισμό μιας γενιάς από το ποδόσφαιρο και το πλήγμα θα φανεί στο μέλλον».

Μήπως πρέπει να τ΄ ακούνε και να τα βλέπουν και κάποιοι παράγοντες της ημέτερης Σούπερ Λίγκας;
tovima.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan