ΣΑΝΓΚΑΗ. Ερευνητές στην Ινδία ανέπτυξαν μια γενετικά τροποποιημένη ποικιλία πατάτας η οποία περιέχει 60% περισσότερες πρωτεΐνες από τις κανονικές καθώς και αυξημένα επίπεδα αμινοξέων. «Επειδή η πατάτα αποτελεί βασικό μέρος της διατροφής τόσο στον αναπτυγμένο όσο και στον αναπτυσσόμενο κόσμο, είναι φανερό ότι αυτό το νέο είδος πατάτας θα έχει σημαντικό όφελος στην υγεία των ανθρώπων» αναφέρουν οι ερευνητές στο άρθρο τους που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Ρroceedings of the Νational Αcademy of Sciences». Ερευνητές στην Ινδία απομόνωσαν το γονίδιο του αμάραθου που παράγει την πρωτεΐνη ΑmΑ1 και το εισήγαγαν σε «απλές» πατάτες δημιουργώντας τη νέα ποικιλία. Το συγκεκριμένο γονίδιο είναι υπεύθυνο για αμινοξέα όπως η λαϊσίνη και η μεθειονίνη, που αποτελούν αντιοξειδωτικούς και αποτοξινωτικούς παράγοντες και έχουν πλήθος ευεργετικών δράσεων στον οργανισμό. Οι ερευνητές τάισαν με τη «σούπερ» πατάτα ποντίκια και κουνέλια χωρίς να εμφανιστούν παρενέργειες.
tovima.gr
tovima.gr
0 comments:
Δημοσίευση σχολίου