Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Κλειστές Αμαλίας και Β. Σοφίας - Φορτηγατζήδες: "Θα κλείσουμε δρόμους το μεσημέρι σε όλη την Ελλάδα"



- Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ στην Βουλή με τους βυτιοφορείς και φορτηγατζήδες
- Βίντεο με άκρως υβριστικά συνθήματα κατά αστυνομικών και κατά του Δημήτρη Ρέππα
- Σήμερα η ψήφιση του νομοσχεδίου - Φόβοι για επεισόδια

Έξω από την Βουλή έμειναν όλο το βράδυ οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων ενώ σήμερα αναμένονται να φτάσουν κι από άλλες πόλεις αρκετοί συνάδελφοι τους. Το μεσημέρι θα ψηφιστεί στην ολομέλεια της Βουλής το επίμαχο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων.


Μάλιστα οι φορτηγατζήδες απειλούν και προκαλούν λέγοντας πως στις 12 το μεσημέρι θα κλείσουν δρόμους σε όλη την Ελλάδα όπου έχουν στήσει μπλόκα.

Χθες βράδυ επικράτησε ένταση στο Σύνταγμα, αφού οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων όρμηξαν αιφνιδιαστικά προς το κτίριο της Βουλής με σκοπό να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να μπουν στη Βουλή.




Οι ισχυρότατες δυνάμεις της αστυνομίας προσπάθησαν να τους απωθήσουν, αλλά οι ιδιοκτήτες άρχισαν να πετούν διάφορα αντικείμενα και να φωνάζουν υβριστικά συνθήματα. Μάλιστα άναψαν και φωτοβολίδες, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να κάνουν χρήση δακρυγόνων.

Νωρίτερα, είχαν στήσει ολόκληρο σκηνικό με γιγαντοοθόνη μπροστά στη Βουλή, για να βλέπουν στην τηλεόραση ζωντανά τη συνεδρίαση της Βουλής όπου συζητείται το επίμαχο νομοσχέδιο. Μάλιστα, πολλοί από εκείνους άναψαν κεριά και τότε μόνο ηρέμησαν κάπως τα πνεύματα.



Οι δρόμοι Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας παραμένουν κλειστοί από χθες το βράδυ ενώ σήμερα το πρωί αναμένεται να κλείσουν κι άλλοι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας και καλό θα ήταν να αποφύγεται τις άσκοπες μετακινήσεις γύρω από το Σύνταγμα.
Χθες το απόγευμα, σημειώθηκαν επεισόδια την ώρα που έφτανε η πορεία των μεταφορέων στο Σύνταγμα μπροστά από το άγαλμα του Αγνωστου Στρατιώτη. Οι διαδηλωτές πέταξαν μπουκάλια εναντίον των αστυνομικών και επιχείρησαν να ανέβουν τα σκαλιά για να βρεθούν στο περιστύλιο.

Απωθήθηκαν όμως από τους αστυνομικούς και με την παρέμβαση των συνδικαλιστών τα πνεύματα ηρέμησαν.
Και αφού ηρεμία επέστρεψε, αντιπροσωπεία των ιδιοκτητών φορτηγών, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Γιώργο Τζωρτζάτο, επέδωσε στον πρόεδρο της Βουλής το ψήφισμα, με το οποίο ο κλάδος ζητεί την απόσυρση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για τις αλλαγές στις μεταφορές και την έναρξη διαλόγου άρθρο - άρθρο.



πηγη

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan