Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Τυφλό ραντεβού αυτοκτονίας μέσω forum


Δύο Βρετανοί αυτόχειρες, που πέθαναν από ασφυξία μέσα σε αυτοκίνητο και επικοινωνούσαν μέσω ενός φόρουμ αυτοκτονίας, ήταν τελείως άγνωστοι καθώς είχαν γνωριστεί λίγες ώρες πριν την ''συμφωνία θανάτου'' τους.
Η δυστυχισμένη Joanne Lee είχε δημοσιοποιήσει στο ίντερνετ ότι ψάχνει για συνεργάτη στην αυτοκτονία, χρησιμοποιώντας το όνομα ''το μικρό κορίτσι του Παραδείσου'', και η έκκληση της βρήκε ανταπόκριση στο πρόσωπο του επαγγελματία οδηγού, Steve Lumb.

Εξίσου συγκλονιστικό είναι το γεγονός ότι η Joanne, δημοσίευσε την ''αγγελία'' θανάτου, σε ένα ειδικό φόρουμ στο ίντερνετ, το οποίο ασχολείται αποκλειστικά με την αυτοκτονία!

Συγκεκριμένα η 34χρονη Joanne έγραψε ''Δεν έχω τη δύναμη να το κάνω αυτό μόνη μου. Δεν είμαι αστυνομικός, κανίβαλος ή δολοφόνος απλά είμαι απελπισμένη. Διαθέτω όλα τα υλικά και θέλω να το κάνω αυτό αμέσως.''

Στις 9 Σεπτεμβρίου, πέντε μέρες από την πρώτη της δημοσίευση η Joanne, επανεμφανίστηκε στο φόρουμ, δημοσιεύοντας ένα ανατριχιαστικό μήνυμα ισχυρίζοντας ότι βρήκε τον ''σύντροφό'' της.

Έγραψε ''Ψάχνω για συνεργάτη αυτή τη στιγμή και ελπίζω ότι βρήκα τον κατάλληλο.''

Οι δύο αυτόχειρες βρέθηκαν στο γεμάτο από δηλητηριώδη αέριο, αυτοκίνητο του άντρα, νεκροί από ασφυξία, σε μια βιομηχανική περιοχή στην πόλη της Joanne.

Η αστυνομία εικάζει ότι το ζευγάρι συναντήθηκε για πρώτη φορά λίγες ώρες νωρίτερα ενώ ο θάνατος του προήλθε από τη μίξη χημικών και τη δημιουργία του φονικού αερίου, hydrogen sulphide.

Άφησαν μάλιστα και ένα σημείωμα στο παράθυρο του αμαξιού, προειδοποιώντας τους περαστικούς για τον κίνδυνο καθώς το αυτοκίνητο ήταν παρκαρισμένο σε μια περιοχή που συγκεντρώνει αρκετά παιδιά και ανθρώπους που βγάζουν βόλτα τα σκυλιά τους.

Η Joanne, η οποία έπασχε από μια διατροφική διαταραχή, έψαχνε τρόπους για να αυτοκτονήσει, ζητώντας πληροφορίες από διάφορα ''αυτοκτονικά'' φόρουμ στο ίντερνετ.

Με αυτόν τον τρόπο έμαθε τη ''συνταγή'' για το φονικό κοκτέιλ ενώ αρχικά ήθελε να το χρησιμοποιήσει στο μπάνιο του σπιτιού της αλλά δεν μπορούσε να χωρέσει στην ντουλάπα που σκόπευε να χρησιμοποιήσει.

Τα μέλη του φόρουμ, που είναι αφιερωμένο στην αυτοκτονία, χρησιμοποιούν μια ειδική φράση μεταξύ τους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι όποιος θέλει να αυτοκτονήσει πρέπει να ''προλάβει το λεωφορείο''.

Έτσι η Joanne έγραψε στο φόρουμ ότι ήλπιζε να δώσει τέλος στη ζωή της, στις 30 Αυγούστου καθώς γεννήθηκε στις 30 Ιανουαρίου και ήθελε να ''φύγει τη μέρα που ήρθε'' όπως είπε.

Ακόμα δήλωσε ότι ήταν ενθουσιασμένη με την απόφασή της.

Αλλά τελικά η 34χρονη αναγκάστηκε να καθυστερήσει στην πραγματοποίηση του σχεδίου της καθώς άρχισε να ψάχνει για συνεργάτη που να διαθέτει και αυτοκίνητο.

Οι προβληματισμένοι γονείς της 34χρονης δήλωσαν ότι δεν είχαν ιδέα ότι η κόρη τους χρησιμοποιούσε αυτοκτονικές ιστοσελίδες ενώ ο πατέρας του Steve είπε ότι ποτέ ο γιος τους δεν έδειξε σημάδια κατάθλιψης.

Οι γείτονες όμως της Joanne είπαν χαρακτήριστικά ότι η αυτόχειρας, έμοιαζε με ανορεξικιά και μάλιστα είχε χάσει και τα περισσότερα δόντια της από την ασιτία.

πηγη

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan