Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Πιέσεις Χρυσοχοΐδη προς τις τράπεζες


Για αύξηση της ρευστότητας

Πιέσεις προς το τραπεζικό σύστημα για τη διοχέτευση ρευστότητας στη αγορά άσκησε πριν από λίγο ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, μιλώντας σε Συνέντευξη Τύπου της ΕΣΕΕ με αφορμή την ημέρα του ελληνικού εμπορίου...

Ο κ. Χρυσοχοίδης έκανε λόγο για την ανάγκη σύγχρονων χρηματοοικονομικών εργαλείων, και όχι φιλοδωρημάτων όπως είπε, χαρακτηρίζοντας το τραπεζικό σύστημα «γερασμένο».

Παράλληλα, τόνισε ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα καταθέσει νομοσχέδιο για τη θεσμική οργάνωση της αγοράς, τον έλεγχο του υγιούς ανταγωνισμού, την προστασία των καταναλωτών και τις δίκαιες τιμές.

Για να συμπληρώσει «θα δημιουργήσουμε ένα σύμφωνο ανάπτυξης, ένα σύμφωνο ρευστότητας και με τις τράπεζες και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία με εύκολη γρήγορη και φθηνή πρόσβαση στη χρηματοδότηση».

Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι τα τελευταία χρόνια η διαχείριση πόρων έχει οδηγήσει σε επενδύσεις χαμηλής ποιότητας για να συμπληρώσει ότι στο νέο αναπτυξιακό θα υπάρξουν κίνητρα και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

«Δεν θέλουμε να απλώσουμε ένα μεγάλο σεντόνι με επιδοτήσεις. Στοχευμένα να ενισχύσουμε τις επιχειρήσεις, προκειμένου να βγουν από την κρίση και να δημιουργήσουν ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Β. Κορκίδης εστίασε στη χθεσινή συνάντηση που είχε τον προεδρείο της ΕΣΕΕ με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, όπου συζητήθηκε το θέμα της ρευστότητας της αγοράς.

Ο ίδιος σημείωσε ότι υπάρχει πρόταση για μετάλλαξη του γ’ κύκλου του ΤΕΜΠΜΕ προκειμένου να βοηθήσουν τις υγιείς επιχειρήσεις που έχουν ακάλυπτες επιταγές τρίτων.

newsbeast

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan