Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Αμεσα από ΚΤΕΟ θα πρέπει να περάσουν περίπου 2,7 εκατομμύρια ανέλεγκτα οχήματα, καθώς στο εξής οι ιδιοκτήτες τους δεν θα μπορούν να τα ασφαλίσουν.


Αμεσα από ΚΤΕΟ θα πρέπει να περάσουν περίπου 2,7 εκατομμύρια ανέλεγκτα οχήματα, καθώς στο εξής οι ιδιοκτήτες τους δεν θα μπορούν να τα ασφαλίσουν.

Η νέα ρύθμιση περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο για την οδική ασφάλεια που κατατέθηκε χθες στη Βουλή από το υπουργείο Υποδομών και μεταξύ άλλων προβλέπει:



  • Αμεση σύνδεση της έκδοσης ασφαλιστηρίου για το όχημα με το Δελτίο ελέγχου ΚΤΕΟ. Οι ιδιοκτήτες οχημάτων υποχρεούνται να επιδεικνύουν ασφαλιστήριο προκειμένου να το περάσουν από ΚΤΕΟ και αντίστροφα να επιδεικνύουν το δελτίο τεχνικού ελέγχου προκειμένου να το ασφαλίσουν. Σημειώνεται ότι δελτίο ΚΤΕΟ πρέπει να διαθέτουν όλα τα οχήματα μετά τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από την πρώτη έκδοση της άδειας κυκλοφορίας τους. Το δελτίο ανανεώνεται ανά διετία. Υπολογίζεται ότι από τα 4,6 εκατομμύρια οχήματα που υποχρεούνται σε έλεγχο από τα ΚΤΕΟ, το 45% διαφεύγει συστηματικά......
  • Θέσπιση Κάρτας Ελέγχου Θορύβου για τα περίπου 1,4 εκατομμύριο κυκλοφορούντα δίκυκλα και τρίκυκλα. Το τέλος για την έκδοσή της δεν έχει προσδιοριστεί αλλά ενδέχεται να είναι μηδενικό για την πρώτη χρονιά. Ωστόσο, το πρόστιμο για εντοπισμό δικυκλιστή χωρίς ΚΕΘ ορίστηκε στα 150 ευρώ.
  • Μείωση του προστίμου των 400 ευρώ για τη μη έγκαιρη προσέλευση σε ΚΤΕΟ, καθώς πλέον ορίζεται ότι αν ο οδηγός εντός δεκαημέρου προσκομίσει δελτίο τεχνικού ελέγχου θα καταβάλει το 1/8 του προστίμου, δηλαδή 50 ευρώ.
  • Απόκτηση Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων κατά τον περιοδικό έλεγχο χωρίς πρόσθετη αμοιβή.
  • Απελευθέρωση των αερίων καυσίμων και απλοποίηση της διαδικασίας ίδρυσης και λειτουργίας πρατηρίων και συνεργείων υγραερίου και φυσικού αερίου.
  • Μείωση της ελάχιστης απόστασης ασφαλείας μεταξύ των πρατηρίων υγρών καυσίμων από τα 200 στα 50 μέτρα, απόσταση που ενδέχεται να αυξηθεί στα 70 μέτρα. Διατήρηση της απόστασης των 50 μέτρων λειτουργίας τους από χώρους μαζικής προσέλευσης και συνάθροισης.
Μ. ΛΙΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan