Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

"Τυρί" ονομάζεται το νέο κοκτέϊλ ναρκωτικών

Ενα νέο κοκτέιλ ναρκωτικών, που στις πιάτσες αποκαλείται «τυρί», αποτελεί τον νέο χημικό εφιάλτη που το τελευταίο διάστημα κρατά ξάγρυπνες τις αρχές της Νέας Υόρκης, ενώ φυσικά δεν θα αργήσει να φτάσει σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Ετοιμο να σκορπίσει τον θάνατο -μετά το Ντάλας και στην αμερικανική μητρόπολη- το μίγμα σερβίρεται στους νέους σε ηλικία πελάτες των εμπόρων του θανάτου μέσα σε αθώα περιτυλίγματα. Συσκευασίες που αν και στο εξωτερικό τους φιγουράρουν ήρωες όπως ο Μίκυ Μάους και τα Looney Tunes, μέσα τους κρύβουν την απόλυτη καταστροφή.

Οι αστυνομικοί του Μανχάταν.. έχουν ήδη επικηρύξει τόσο το ίδιο το «τυρί» όσο και εκείνους που το διακινούν στις πιάτσες. Αλλά όπως τονίζουν ομοσπονδιακοί πράκτορες, το έργο τους είναι εξαιρετικά δύσκολο. Κι αυτό διότι από τη μία το ναρκωτικό, που αποτελεί μίξη ηρωίνης με γνωστό παυσίπονο, είναι πάμφθηνο, άρα και ελκυστικό για τους νεαρούς χρήστες, ενώ από την άλλη πωλείται σε μικρά φιξάκια. Κάθε δόση στοιχίζει μόλις δύο δολάρια και υπόσχεται στους χρήστες που το σνιφάρουν ότι θα βιώσουν ένα απίστευτο ταξίδι ευφορίας. Για να επιτύχει όμως ο χρήστης το... επιθυμητό αποτέλεσμα θα πρέπει να εισπνεύσει την ουσία τουλάχιστον δεκαπέντε φορές μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο.

Οι πρώτες αναφορές για την ύπαρξη του «τυριού» χρονολογούνται από το 2005, χρονιά κατά την οποία η αμερικανική Δίωξη Ναρκωτικών είχε εντοπίσει ποσότητα του κοκτέιλ ουσιών μόνο στο Ντάλας. Η εμφάνισή του όμως τώρα και στη Νέα Υόρκη κάνει τους υπευθύνους να ανησυχούν, καθώς ήδη στην αμερικανική μητρόπολη έρευνες αποκαλύπτουν πως τα ποσοστά των νέων χρηστών ηρωίνης έχουν αυξηθεί δραματικά. Χρήστες που εικάζεται πως είναι πιθανόν να αντιμετωπίσουν το «τυρί» ως το επόμενο βήμα δοκιμής στον εφιαλτικό κόσμο των παραισθήσεων.

«Κυριολεκτικά μπορεί να καταστρέψει ζωές» δήλωσε για το θέμα αξιωματούχος των διωκτικών αρχών της Νέας Υόρκης, ενώ ο Ντέιβιντ Κανάτα, πατέρας του 16χρονου Νικ που πριν από πέντε χρόνια έχασε τη ζωή του εξαιτίας του «τυριού» στο Ντάλας, τόνισε πως «οι γονείς πρέπει να τρέμουν και μόνο στην ιδέα πως κυκλοφορεί ένα ναρκωτικό σαν αυτό».



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan