Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Το πρώτο ογκολογικό νοσοκομείο για παιδιά

Πραγματικότητα έγινε το πρώτο ογκολογικό νοσοκομείο για παιδιά, το οποίο παρουσίασαν την Τρίτη η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα», Μαριάννα Βαρδινογιάννη, και ο διοικητής του γειτονικού νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», Εμμανουήλ Παπασάββας.
Το νοσοκομείο βρίσκεται... σε έκταση 14.930 τετραγωνικών μέτρων και αποτελείται από πέντε κτίρια που συνδέονται μεταξύ τους όπως και με το «Αγία Σοφία».
Έχει 138 κλίνες και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μονάδα μεταμόσχευσης μυελού των οστών, ογκολογικές και αιματολογικές νοσηλευτικές μονάδες, 24 κλίνες ημερήσιας νοσηλείας, πέντε κλίνες ημερήσιας νοσηλείας μεταμόσχευσης μυελού των οστών, ιατρείο πόνου, μονάδα ραδιενεργού θεραπείας, διαγνωστικό τμήμα PET, Κέντρο Αιμοδοσίας, τακτικά εξωτερικά ιατρεία, σχολείο, δύο παιδικές χαρές, ξενώνα και αμφιθέατρο.
Το νοσοκομείο χτίστηκε και εξοπλίστηκε από τον Σύλλογο «Ελπίδα» και θα ενταχθεί διοικητικά και λειτουργικά στο παίδων «Αγία Σοφία».
«Σκύψαμε πάνω από τα σχέδια και τις μελέτες του νοσοκομείου με αγάπη και φροντίδα για τα παιδιά, με κυριότερο μέλημά μας την πρόσβασή τους στις υψηλότερα προηγμένες μεθόδους θεραπείας» ανέφερε στην ομιλία της η κ. Βαρδινογιάννη.
Ο διοικητής του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» κ. Παπασάββας έκανε λόγο για πρότυπο νοσηλευτικής και θεραπευτικής μονάδας.
Αποκάλυψε επίσης ότι η οικογένειά της κ. Βαρδινογιάννη κάλυψε με δικά της χρήματα μεγάλο μέρος των δαπανών ανέγερσης της μονάδας καθώς και της δαπάνης προμήθειας και εγκατάστασης του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.
Όπως είπε ο κ. Παπασάββας, η μετεγκατάσταση των τμημάτων που θα λειτουργήσουν στο νέο νοσοκομείο προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2010.
Μέσα σε μόλις τρία χρόνια, μετά τη θεμελίωση του το 2007, το παιδιατρικό ογκολογικό νοσοκομείο, ανοίγει τις πύλες του. Τα εγκαίνια του θα γίνουν την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου παρουσία του πρόεδρου της Δημοκρατίας και του μακαριότατου αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κύριου Ιερώνυμου


Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan