Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

«Πράσινα» ψυγεία από χρησιμοποιημένα μπουκάλια

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο
Η Frigoglass και η Coca-Cola Recycling LLC, ενώνουν τις δυνάμεις τους, δίνοντας στα χρησιμοποιημένα μπουκάλια αναψυκτικών προστιθέμενη αξία, μέσω της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης.

Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν.. την κοινή τους προσπάθεια για την παραγωγή πλαστικών μερών των ψυγείων από ειδικά επεξεργασμένα και ανακυκλωμένα μπουκάλια τετραφθαλικού πολυαιθυλενίου (R-PET) στην έκθεση National Association of Convinience Stores, που έγινε στην Ατλάντα.

«Η δέσμευσή μας, ως παγκόσμιου προμηθευτή επαγγελματικών ψυγείων, είναι να σχεδιάζουμε και να κατασκευάζουμε καινοτόμα προϊόντα, που στοχεύουν στη μείωση της επίδρασης στο περιβάλλον», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Frigoglass, Πέτρος Διαμαντίδης.
«Η συνεργασία μας με τη Coca-Cola Recycling είναι ένα ακόμα σημαντικό βήμα στην προσπάθειά μας να προωθήσουμε επιχειρησιακά τη βιώσιμη ανάπτυξη», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Coca-Cola Recycling LLC, John Burgess, σημείωσε ότι «οραματιζόμαστε έναν κόσμο, όπου τα χρησιμοποιημένα μπουκάλια ποτών δε θα αντιμετωπίζονται ως απόβλητα, αλλά ως πολύτιμος πόρος, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά και ξανά, για να παραχθούν νέα προϊόντα».


Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan