Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Η Τρίτη είναι η χειρότερη μέρα της εβδομάδας


Μπορεί η Δευτέρα να έχει το «κακό όνομα» ως η χειρότερη ημέρα της εβδομάδας, όμως μια νέα έρευνα έρχεται να καταρρίψει το μύθο, αποκαλύπτοντας ότι η Τρίτη είναι τελικά «μαύρη μέρα» για πολλούς



Οι ερευνητές στο «London School of Economics», κατέγραψαν τις διακυμάνσεις της διάθεσης 22.000 ανθρώπων. Το πώς συνέλεξαν τις πληροφορίες; είναι απλό: έστελναν από κάθε μέρα δυο μηνύματα στα i-Phones των εθελοντών, ρωτώντας τους πως αισθάνονται, με ποιόν είναι, αν είναι σπίτι και τι κάνουν. Μάλιστα, εξακρίβωναν και την ακριβή θέση τους μέσω δορυφόρου, χρησιμοποιώντας την ίδια τεχνολογίαμε αυτή που χρησιμοποιούν τα GPS.

Τα αποτελέσματα, έδειξαν ότι η Τρίτη είναι η μέρα κατά την οποία οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν τη χειρότερη διάθεση, κι αυτό γιατί όπως επισημαίνει ο διευθυντής της έρευνας: «Συνήθως, τη Δευτέρα δεν έχει προλάβει ακόμα να ξεθωριάσει η χαλαρή διάθεση του Σαββατοκύριακου. Αντίθετα, την Τρίτη οι περισσότεροι έχουν μπει για τα καλά στην εβδομάδα εργασίας, και το επόμενο Σαββατοκύριακο τους φαίνεται μακριά».

Μάλιστα, μέσα από την έρευνα, οι επιστήμονες ανακάλυψαν τα πιο χαρούμενα αλλά και τα λιγότερα χαρούμενα μέρη στον κόσμο. Μάλιστα, ο επικεφαλής της έρευνας George Mac Kerron, πήγε ένα βήμα παραπέρα δηλώνοντας ότι μέσω της τεχνολογίας: «ελπίζουμε να πάρουμε απαντήσεις σε ερωτήματα όπως η επίδραση που έχει η φυσική ομορφιά αλλά και τα περιβαλλοντολογικά προβλήματα στο άτομο, καθώς και στο επίπεδο ζωής του».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan