Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Ο "Τιτανικός" θα μετατραπεί σε 3D!

Η ταινία "Τιτανικός" του σκηνοθέτη Τζέιμς Κάμερον, η δεύτερη πιο κερδοφόρα ταινία στην ιστορία του κινηματογράφου, θα μετατραπεί σε τρισδιάστατη (3D) και θα ξαναβγεί στις οθόνες με τη νέα της μορφή το 2012, γράφει σήμερα ο εξειδικευμένος τύπος του Χόλιγουντ.

Δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση της επανακυκλοφορίας σε 3D της ταινίας "Πόλεμος των άστρων"--που επίσης έχει προγραμματιστεί για το το 2012--το έντυπο "The Hollywood Reporter" διαβεβαιώνει ότι τα στούντιο Fox και Paramount εργάζονται για την μετατροπή σε 3D του "Τιτανικού", η οποία συγκέντρωσε μετά την επίσημη έξοδο της στις αίθουσες το 1997, περίπου 1,84 δισεκατομμύρια δολάρια σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η νέα εκδοχή της ταινίας θα πρέπει να βγει στις αίθουσες τον Απρίλιο του 2012, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η εταιρεία που θα είναι υπεύθυνη για τη μετατροπή σε 3D της τραγικής ιστορίας αγάπης μεταξύ του Λεονάρντο Ντο Κάπρια και της Κέιτ Γουίνσλετ δεν έχει ακόμη επιλεγεί. Το κόστος της μετατροπής θα είναι μεταξύ 10 και 15 εκατ. δολάρια.

Την Τετάρτη, η Lucas Films ανακοίνωσε ότι το έπος "Πόλεμος των αστρων" θα επιστρέψει το 2012 με μια μετατροπή με την "πλέον προηγμένη τεχνική" σε 3D. Το πρώτο επεισόδιο του έπους, "The Phantom Menace" (1999), θα είναι το πρώτο που θα βγεί με τη νέα μορφή στις οθόνες.

Η μετατροπή σε 3D των ταινιών που έχουν γυριστεί σε 2D (συμβατική τεχνολογία) αποτέλεσε αντικείμενο πολλών επικρίσεων κατά τους τελευταίους μήνες στο Χόλιγουντ, ειδικά μετά το καλλιτεχνικό ναυάγιο της ταινίας "Σύγκρουση των Τιτάνων", η οποία μετατράπηκε από τη Warner με ταχύτητα φωτός σε 3D για να επωφεληθεί από τη ζήτηση του κοινού για αυτό το νέο φορμά.

Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan