Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Με καυτό σόρτς και μπούρκα για διαμαρτυρία


«Η μπούρκα δεν έχει καμία θέση στη Γαλλία» είπε ο Σαρκοζί και… δεν άργησαν να έρθουν οι αντιδράσεις. Δύο Γαλλίδες φοιτήτριες σκηνοθέτησαν το δικό τους βίντεο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα του Γάλλου προέδρου. Φόρεσαν στο πάνω μέρος του σώματός τους την απαγορευμένη πλέον στη χώρα μπούρκα, και στο κάτω... καυτό σορτς, αφήνοντας σε κοινή θέα τα γυμνά πόδια τους.
Οι δύο κοπέλες κυκλοφορούσαν στο κέντρο του Παρισιού θέλοντας να πουν στον Σαρκοζί και στους πολιτικούς που ψήφισαν υπέρ του μέτρου πως η απόφασή τους ήταν αντισυνταγματική. Η Γαλλία υπενθυμίζεται ότι έχει την μεγαλύτερη μουσουλμανική κοινότητα στην Ευρώπη.


Πολλοί περαστικοί κοιτούσαν σαστισμένοι ενώ υπήρχαν και κάποιοι πολίτες μεταξύ τους και μία αστυνομικός μπροστά στο υπουργείο μετανάστευσης, που ζήτησαν από τις νεαρές να βγάλουν φωτογραφίες.

Στο βίντεο είχε 71.000 επισκέψεις στο site rue89 και μερικές εκατοντάδες στο YouTube.
Από την στιγμή που ο νόμος για την απαγόρευση της μπούρκας είναι σε ισχύ, όποια γυναίκα αψηφήσει τον νόμο, το πρόστιμο ανέρχεται στα 150 ευρώ, ενώ όποιος άντρας εξαναγκάσει την γυναίκα του να την φορέσει θα πληρώσει πρόστιμο 30 ευρώ.

Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan