Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Κινδυνεύουν τα δύο ΤΕΙ των Τρικάλων;

Αδράνεια καταλόγισε στη δημοτική αρχή ο κ. Θανάσης Τσιάρας – Η απάντηση του κ. Μιχάλη Ταμήλου και οι βολές του προς τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Η απειλή για το πανεπιστημιακό και τα τεχνολογικά ιδρύματα των Τρικάλων από τον «Καλλικράτη» που ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου δεν είναι πια θεωρητική.
Αυτό τουλάχιστον, προκύπτει ως συμπέρασμα μετά την παρέμβαση του κ. Θανάση Τσιάρα στο δημοτικό συμβούλιο, κατά την οποία ισχυρίστηκε ότι στην συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΤΕΙ Λάρισας, παράρτημα του οποίου είναι τα δύο τμήματα των Τρικάλων, που πραγματοποιήθηκε επίσης την Πέμπτη, υπήρχε στην ημερήσια διάταξη θέμα αναδιάρθρωσης των ΤΕΙ Δυτικής Θεσσαλίας.
Σύμφωνα με τον κ. Τσιάρα... παρότι το θέμα της αναδιάρθρωσης είχε εγγραφεί στην ημερήσια διάταξη, τελικώς αναβλήθηκε η απόφαση επί του θέματος διότι όπως επισήμανε, σε αντίθεση με τον δήμο Τρικκαίων, ο δήμος Καρδίτσας είχε ενημέρωση για το θέμα και η Καρδιτσιώτικη αντίδραση οδήγησε στην αναβολή της απόφασης.
Αμέσως με την διακοπή της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος Μιχάλης Ταμήλος, επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΤΕΙ Λάρισας κ. Κόκκορα. Σύμφωνα με τον κ. Ταμήλο, απλά ο κ. Κόκκορας, μετέφερε στο διοικητικό συμβούλιο του ΤΕΙ, τι ειπώθηκε στην πρόσφατη σύσκεψη των Πρυτάνεων υπό την υπουργό Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου, περί «Καλλικράτη» στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Ο κ. Ταμήλος, μιλώντας για το ίδιο θέμα στη «Ραδιοφωνική Λέσχη», επέμενε ότι δεν υπήρξε τέτοιο ζήτημα στην προχθεσινή συνεδρίαση της διοίκησης του ΤΕΙ Λάρισας και καταλόγισε παραπληροφόρηση στον κ. Τσιάρα. Ωστόσο, ο ίδιος σχολίασε πως «αυτό δεν σημαίνει ότι απομακρύνεται ο κίνδυνος» ο οποίος, όπως ανέφερε «θα υπάρχει όσο δεν λύνουμε το στεγαστικό».
Ο δήμαρχος Τρικκαίων καταλόγισε ευθύνη στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «φταίει η δευτεροβάθμια εκπαίδευση η οποία δεν απελευθερώνει κτήριο για τη στέγαση των δύο τμημάτων ΤΕΙ». Απέδωσε, μάλιστα, την αντίδραση της δευτεροβάθμιας σε συντεχνιακούς λόγους, τονίζοντας πως «αυτή ενδιαφέρεται μόνο για τον κλάδο της».
Ο κ. Τσιάρας από την πλευρά του, κληθείς από την ΕΡΕΥΝΑ να σχολιάσει την απάντηση του κ. Ταμήλου, τον προκάλεσε να διαβάσει την ημερήσια διάταξη της προχθεσινής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του ΤΕΙ Λάρισας, στην οποία, όπως ανέφερε, υπήρχε θέμα αναδιάρθρωσης του ΤΕΙ.


Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan