Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

«Δώστε και σώστε» κύριοι βουλευτές, για την Πατρίδα που κινδυνεύει...!

Γράφει ο Σωτήρης Ζαφειρακόπουλος
Ας μιμηθείτε τις πράξεις των εθνικών ευεργετών
Δεν ανήκω σε εκείνους που ζηλεύουν τον πλούτο των συνανθρώπων τους. Πολύ περισσότερο σε αυτούς που μισούν τους άλλους επειδή οι ίδιοι απέτυχαν να αποκτήσουν ακίνητα ή σημαντικά χρηματικά ποσά κατά την παραμονή τους στον μάταιο αυτό κόσμο.
Ενώ οι άλλοι κατόρθωσαν να εισέλθουν στο «κλαμπ» των εχόντων και κατεχόντων. Αυτά σαν εξήγησι για ό,τι πρόκειται να ακολουθήσει…
Αυτές τις ημέρες, λοιπόν, αναγνώσαμε στον Τύπο ή ακούσαμε από το Ραδιόφωνο ή είδαμε κι ακούσαμε ταυτοχρόνως από την Τηλεόρασι τα περί των ακινήτων και τις καταθέσεις στις Τράπεζες, γενικώς περί την περιουσία των μελών της Εθνικής Αντιπροσωπείας.
Πιστεύω ότι άπαντες υπήρξαν ειλικρινείς κι αν ένας – δύο ίσως απέκρυψαν το κάτι τι, δεν έχω λόγο ούτε και είναι της παρούσης να αρχίσω την κριτική και τις κατάρες για την πράξι τους αυτή.
Εξ άλλου υπάρχουν αρμόδια όργανα του Κράτους που θα αναλάβουν το έργο της διαπιστώσεως του αληθούς των δηλώσεων και του «Πόθεν έσχες» των βουλευτών μας ώστε να τελειώνουμε και με αυτή την παράγραφο.......

Ακούγοντας, ή διαβάζοντας, όμως, τα ειλικρινώς δεδηλωμένα των μελών της Εθνικής Αντιπροσωπείας, διεπίστωσα ότι πλείστοι όσοι εξ αυτών διαθέτουν τεράστια ποσά και ακίνητα, τα οποία ασφαλώς επαρκούν όχι μόνον για την συντήρησι των ιδίων, των τέκνων και των εγγονών τους, αλλά και όποιου άλλου θελήσουν κατά την λήξι του εγκοσμίου βίου τους να ελεήσουν.
Λαμβάνοντας, επίσης, υπ’ όψιν μου πως είτε για τον άλφα, είτε για τον βήτα λόγο το Ελληνικό Κράτος έχει περιέλθει σε κατάστασι εκτάκτου ανάγκης, προκειμένου να καλυφθούν οι οφειλές του προς τους δανειστές του, έκανα μια σκέψι!…
Σκέψι που θα εκφράσω με αγάπη και παρρησία προς όλους εκείνους τους Εθνικούς Αντιπροσώπους μας που, όπως δηλώνουν, διαθέτουν τεράστια κτηματική περιουσία ή και σημαντικά ποσά στις τράπεζες.
Μήπως, αγαπητοί κύριοι βουλευτές μας εσείς που έχετε στην κατοχή σας τεράστιο πλούτο και το έθνος κινδυνεύει, έφθασε η ώρα και η στιγμή να διαθέσετε ένα μικρό τμήμα της περιουσίας σας για να ανακουφιστεί η Πατρίδα, τις δύσκολες τούτες ώρες;
Μήπως θα θέλατε, δηλαδή, να δωρήσετε στο Κράτος δύο – τρία από τις δεκάδες διαμερίσματα που έχετε και κατέχετε, προκειμένου το Κράτος, στην συνέχεια, αφού τα εκποιήσει να τα προσθέσει σε εκείνον τον περίφημο λογαριασμό της Τραπέζης που η Κυβέρνησις φρόντισε να δημιουργηθεί ώστε κάθε πολίτης πτωχός ή πλούσιος να συμβάλλει στην διάσωσι του κλυδωνιζομένου στους ωκεανούς των χρεών μας σκάφους προς τους δανειστές μας;
Πιστεύω, ακραδάντως, ότι θα προχωρήσετε ανενδοιάστως στην φιλοπάτριδα αυτή χειρονομία, εάν διαβάσετε ή ακούσετε την σκέψι αυτού του ταπεινού δημοσιογράφου που υπογράφει το κείμενο αυτό.
Πιστεύω, ακραδάντως, ότι θα θελήσετε να μιμηθείτε τους εθνικούς ευεργέτες μας που, αντιστοίχως, σε δύσκολες στιγμές της Ιστορίας μας βοήθησαν την Πατρίδα. Πιστεύω ακραδάντως ΕΙΔΙΚΑ ΕΣΕΙΣ λόγω του λειτουργήματος που ασκείτε θα ευαισθητοποιηθείτε ΑΜΕΣΩΣ να καταβάλλετε την συνδρομή σας προς την παραπαίουσα, λόγω των χρεών της, Πατρίδα.
Όχι δεν θέλω να σκεφθώ ότι θα διστάσετε. Ούτε θέλω να ακούσω δικαιολογίες περί του αντιθέτου. Εδώ και τώρα αγαπητοί μου να αποδείξετε ότι ΕΠΑΞΙΩΣ κατέχετε την θέσι του Εθνικού Αντιπροσώπου.
Εξ άλλου δεν είναι τίποτε εκεί που διαθέτετε 20, 30, 40, 50 και 60 διαμερίσματα, να προσφέρετε στην Πατρίδα δύο ή τρία από δαύτα!… Από τα «ντουβάρια» όπως λέμε.
Επιμένω και τονίζω ότι πρόκειται περί ΙΕΡΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ να βοηθήσετε την Πατρίδα που, όντως, κινδυνεύει με πτώχευσι, όπως καθημερινώς ακούμε όχι μόνον από την Κυβέρνησι, αλλά και από κάθε οικονομικό αναλυτή Ελληνα ή ξένο.
Και να είσθε βέβαιοι, όσοι βοηθήσετε αυτή την ώρα την Πατρίδα ότι ο Ελληνικός Λαός θα σας εκλέγει ισοβίως Εθνικούς Αντιπροσώπους, ζήτημα που ασφαλώς σας απασχολεί νύχτα – μέρα στο Γραφείο, στο Σπίτι ή και στην Βουλή ακόμη όταν συνεδριάζει και σας ακούμε να κόπτεσθε για το παρόν και το μέλλον του Εθνους.
Δεν θα σας κουράσω άλλο αγαπητά μου μέλη του Κοινοβουλίου. Ούτε θέλω να σκεφθώ ότι η πρότασίς μου αυτή θα τύχει ειρωνείας ή σκωπτικών σχολίων εκ μέρους σας – πράγμα για το οποίο με προειδοποίησε ένας καλός συνάδελφός μου!..
Εγώ είμαι βέβαιος για την ευαισθησία σας σε ό,τι αφορά τα της Πατρίδος. Και όντας βέβαιος επί τούτου, αναμένω εντός των αμέσως προσεχών ημερών την συγκεκριμένη εκδήλωσι συμπαραστάσεως προς το παραπαίον Εθνος.
ΠΑΣΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΔΕΚΤΗ…
Από τους έχοντες και κατέχοντες Εθνικούς Αντιπροσώπους μας. Ενδεικτικά αναφέρουμε:
Ευτύχιος Δαμιανάκης (ΠΑΣΟΚ): μαζί με σύζυγο 72 ακίνητα (κυρίως από κληρονομιά συζύγου)
Άννα Νταλάρα (ΠΑΣΟΚ): 27 ακίνητα με σύζυγό της και (+) 9 είναι στο όνομα της κόρης τους. Κατέχει 26 στρέμ. γης στις Μηλιές Πηλίου
Βασίλης Μιχαλολιάκος: 18 ακίνητα και 6 επιπλέον έκανε γονική παροχή
Κων. Μουσουρούλης (Ν.Δ): 2 γραφεία, 27 οικόπεδα, 9 οικίες, 6 διαμερίσματα κ.λ.π. σε Χίο, Ευβοια και Αττική. (Μόνο στις Βρυξέλλες έχει 2 οικίες και 4 διαμερίσματα)
Γ. Βουλγαράκης: 23 ακίνητα
Ντόρα Μπακογιάννη: 10 ακίνητα (μεταξύ αυτών 2 αγροτεμάχια (75.110 τμ) στη Γαλλία (Savoie))
Νίκος Νικολόπουλος (Ν.Δ.): 50 ακίνητα (διαμερίσματα, οικίες, γραφεία, οικόπεδα και αγροτεμάχια κυρίως στην Πάτρα).
Γιάννης Παπαθανασίου: 17 καταστήματα (κυρίως σε Ερμού), 6 οικίες, 2 γραφεία, 12 αγροτεμάχια (κυρίως σε Κηφισιά).
Π. Κουρουμπλής: 18 ακίνητα
Κ. Κουκοδήμος: 25 ακίνητα
Απ. Κακλαμάνης: 32 ακίνητα
Γ. Δριβελέγκας: 29 ακίνητα
Γ. Ανδριανός: 58 ακίνητα (πολλά αγροτεμάχια)
Θ. Πάγκαλος: 58 ακίνητα
Πλούσια χαρτοφυλάκια
Άννα Νταλάρα με σύζυγο (μετοχές αξίας 1.8 εκατ. ευρώ)
Νίκος Σηφουνάκης (τρελό χαρτοφυλάκιο!!!)
Ντόρα Μπακογιάννη
Μεγάλες καταθέσεις:
Ευ. Βενιζέλος: περίπου 2,7 εκατ. ευρώ
Ντόρα Μπακογιάννη: ατομικές καταθέσεις 1,2 εκατ. ευρώ + σύζυγος Ισίδωρος Κούβελος: 1 εκατ. ευρώ και 2,7 εκατ. δολλάρια
Άννα Νταλάρα με οικογένεια: 880.000 ευρώ
Λούκα Κατσέλη
Αν. Διαμαντοπούλου
Ευτύχιος Δαμιανάκης (ΠΑΣΟΚ): περίπου 1,6 εκατ. Ευρώ
«Μυκονιάτες»
Πρ. Παυλόπουλος: 2 οικίες
Κ. Καραμανλής
Π. Δούκας
Γ. Γιακουμάτος

Από "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ"
πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan