Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Πόλεμος για το Android

Το ειδικό λογισμικό Android που χρησιμοποιείται στα έξυπνα κινητά τηλέφωνα, έχει αποτελέσει αιτία πολέμου μεταξύ Microsoft και Motorola καθώς η δεύτερη έχει κάνει αγωγή στην οποία ισχυρίζεται ότι η εταιρία του Μπιλ Γκέιτς έχει κλέψει πατέντες από το δικό της λογισμικό....

Για παραβίαση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της κατηγορεί τη Motorola η Microsoft η οποία υποστηρίζει ότι της καταπάτησε 9 από τις πατέντες της σχετικά με τo λογισμικό Android για έξυπνα κινητά τηλέφωνα.

Οι εν λόγω 9 πατέντες αφορούν τον συγχρονισμό του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ημερολόγια και τις επαφές, τον προγραμματισμό συσκέψεων και την ενημέρωση των αλλαγών των εφαρμογών ανάλογα με την ισχύ του σήματος και την ενέργεια της μπαταρίας.

Η Microsoft χρησιμοποιεί το δικό της λογισμικό Windows για τα κινητά τηλέφωνα αφού πλέον στην ουσία τα κινητά τηλέφωνα είναι σαν μικροί υπολογιστές, ενώ η Motorola, όπως και άλλοι αντίπαλοι, έχουν στραφεί στο δωρεάν λογισμικό της Google, η οποία επέλεξε να συνεργαστεί με κάθε ενδιαφερόμενη εταιρία κατασκευής κινητών τηλεφώνων.

Μάλιστα, η αγωγή έρχεται μόλις 10 μέρες πριν η Microsoft λανσάρει το νέο λογισμικό της για τα κινητά τηλέφωνα, κάτι στο οποίο έχει ποντάρει πολλά για να ξαναμπει στο παιχνίδι και να αποσπάσει μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς από την Apple και την Google.

Από τη πλευρά της η Motorola ανέφερε ότι δεν έχει λάβει ακόμα τη μήνυση αλλά βασισμένη στο ισχυρό της χαρτοφυλάκιο θα υπερασπιστεί σθεναρά τον εαυτό της.

Και η Google με τη σειρά της δήλωσε ότι η κίνηση της Microsoft ήταν απογοητευτική και πως απειλεί την καινοτομία του εν λόγω τεχνολογικού τομέα.

Ωστόσο, o υπεύθυνος σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα της Microsoft, Horacio Gutierrez, τόνισε ότι "η πράξη μας αποσκοπεί στο να ενισχύσει το σεβασμό των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας της εταιρείας".


πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan