Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Η Google εξαγόρασε Ελληνική εταιρεία!

H BlindType μια startup δύο Ελλήνων, του Κώστα Ελευθερίου και του Πάνου Πετρόπουλου, εξαγοράζεται από τη Google!!!

Και... η BlindType δεν έχει κυκλοφορήσει επίσημα το προϊόν της!

Τι είναι λοιπόν αυτό το προϊόν και γιατί είναι τόσο σημαντικό για να το εξαγοράσει η Google, τόσο νωρίς στη φάση ανάπτυξης του;

Είναι μια μέθοδος διόρθωσης του κειμένου που γράφει κανείς σε touch screens (όπως των iPhone και Android συσκευών). Σαν κι αυτές που ήδη διαθέτουν οι συσκευές, που κάνει αυτόματη διόρθωση σ’ ότι πάμε να γράψουμε...



Προσωπικά υποφέρω από το πρόβλημα διπλά: και τα δάχτυλά μου είναι μεγάλα για τα πλήκτρα των touchscreens και οι διορθώσεις που μου κάνει αυτόματα το iphone πολλές φορές οδηγούν σε γελοία και παρεξηγήσιμα αποτελέσματα.

Μια λύση του προβλήματος θα κάνει ευκολότερη τη ζωή σε ΠΟΛΛΑ εκατομύρια χρήστες ανά τον κόσμο. Θεωρητικά λοιπόν, και λέω θεωρητικά γιατί δεν το έχουμε δει το προϊόν, η BlindType έχει φτιάξει ένα πολύ καλύτερο τέτοιο σύστημα.

Τόσο καλό που να ενδιαφερθεί η Google. Προφανώς για να το ενσωματώσει στο Android κι ίσως για να προλάβει την Apple, από το να διαθέτει μια τέτοια εφαρμογή στο iphone έστω και σαν εφαρμογή τρίτου.


Η είδηση έρχεται σε πολύ καλή στιγμή, μιας κι όλοι εντός κι εκτός του χώρου της τεχνολογίας, βυθίζονται στην απελπισία και τη μεμψιμοιρία της Ελληνικής κρίσης.

Υπάρχει ελπίδα. Μπράβο στα παιδιά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan