Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

600 επιχειρήσεις απειλούνται με κλείσιμο μέχρι το 2011 σύμφωνα με το Σ.Ε.Β.Α!

ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ – 1800 ΑΤΟΜΑ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ
Σύσκεψη με εκπροσώπους Συνδικάτων, Συλλόγων, Επαγγελματίες, αλλά και εργαζόμενους ,πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Αχαρνών (Σ.Ε.Β.Α) Η πρόταση του Σ.Ε.Β.Α είναι η λαϊκή συμμαχία... Η σύσταση μίας Επιτροπής που θα προγραμματίζει και θα μεθοδεύει τις κινήσεις των επαγγελματιών. Θα επεμβαίνει δυναμικά κάθε φορά που συνάδελφοι βρίσκονται σε αδιέξοδο. Ακόμα και εμποδίζοντας τον Έφορο να προχωρήσει σε ελέγχους για απλήρωτο ΦΠΑ, Εφορία κλπ, για την έκδοση ενταλμάτων, επαφή με τον Διοικητή του ΙΚΑ, αλλά και με την ΔΕΗ που σε αρκετές περιπτώσεις «έκλεισε» τον διακόπτη επιχειρήσεων λόγο χρέους, ρίχνοντας, όμως, ακόμη πιο βαθειά στην απελπισία επαγγελματίες, αλλά και πιο κοντά στο λουκέτο πολλά καταστήματα. «Έχοντας σαν σύνθημα ότι ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ-ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ απαιτείτε σήμερα το συνδικαλιστικό κίνημα μέσα από ενιαίο πλαίσιο πάλης να πάρει μέτρα προστασίας της λαϊκής οικογένειας.

Στα γραφεία του με στόχο την διαμόρφωση κοινού πλαισίου πάλης καθώς και την δημιουργία ενός Φορέα Προστασίας της λαϊκής οικογένειας.

Συγκεκριμένα στην σύσκεψη ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Β.Α., κ. Παναγιώτης Γεώργος ανέλυσε τηνκατάσταση που επικρατεί σήμερα στην αγορά όχι μόνο των Αχαρνών, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα «Σκοπός της σημερινής συνάντησης είναι κυρίως η οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η αγορά των Αχαρνών. Πως μπορούμε να συντονιστούμε ώστε να ασφαλιστούν τα εισοδήματά μας. κάθε οικογένεια μετρά και έναν άνεργο, ο αριθμός στον ΟΑΕΔ έχει τετραπλασιαστεί. Ο τζίρος πέφτει, τα χρέη αυξάνονται. Δεκάδες συμπολίτες μας χρωστούν σε ΟΑΕΕ, Εφορία, ΙΚΑ, ενώ έχουμε ήδη και αρκετές προσωποκρατήσεις, πέρα από τα δεκάδες «λουκέτα» επιχειρήσεων. 176.000 επιχειρήσεις ανά την Ελλάδα θα έχουν κλείσει μέχρι το 2011, ενώ στις Αχαρνές τουλάχιστον 600 βρίσκονται ένα βήμα πριν την χρεοκοπία, δηλαδή 1.800 άτομα περίπου θα βρεθούν στον δρόμο , δίχως ένα υποτυπώδες οικονομικό βοήθημα, ανασφάλιστοι και με πολλά χρέη» μόνο αυτά τα λόγια του Προέδρου δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος που έχει πάρει πλέον στις Αχαρνές μορφή χιονοστιβάδας. Τα καταστήματα κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο, επιχειρηματίες είναι βουτηγμένοι στα χρέη, εκατοντάδες συνδημότες μας παραμένουν για μήνες ολόκληρους άνεργοι.
Καλούμε σε κοινή δράση συνδικάτα, συλλόγους, συνδικαλιστές, επαγγελματίες και εργαζόμενους που έχουν ξεκάθαρο ότι δεν μπορούμε να ανεχτούμε την καταστροφή μας, που ξέρουν ότι μπορεί ο λαός μας να μπει στο δρόμο της ευημερίας παίρνοντας στα χέρια του τον τεράστιο πλούτο που παράγει. Καλούμε το μαζικό κίνημα να χαράξει κόκκινη γραμμή για την αντιμετώπιση της επίθεσης.
Να φτιάξουμε κοινή γραμμή άμυνας που δεν θα τους επιτρέπει να πειράξουν κανένα δικαίωμα μας.
Που θα έχει την δύναμη να τους φοβίσει για να μην τολμήσουν να αγγίξουν καμία μικρή επιχείρηση, καμία οικογένεια που δεν μπορεί να επιβιώσει.
Να βγούμε στην αντεπίθεση με απειθαρχία και ανυπακοή στην εξουσία των μονοπωλίων» συμπλήρωσε ο Πρόεδρος. Πρώτη κίνηση του Σ.Ε.Β.Α η Λαϊκή Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Πλατεία των Αχαρνών, στις 29 Σεπτεμβρίου και στην οποία πρέπει να δώσουν το παρόν όλοι οι επαγγελματίες της πόλης ώστε να ακουστεί ακόμη πιο δυνατά το πρόβλημα που όλοι καθημερινά αντικρίζουμε.






Πηγη

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan