Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Πιστοί στο κάπνισμα


Εκδήλωση κατά του νέου αντικαπνιστικού νόμου πραγματοποιήθηκε στο βιβλιοπωλείο "Ιανός". Στο πλευρό των καπνιστών άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, που χαρακτηρίζουν την καθολική απαγόρευση ως προσπάθεια χειραγώγησης του πολίτη

Η μάχη των καπνιστών απέναντι στον νέο αντικαπνιστικό νόμο συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, έχοντας τη συμπαράσταση των ιδιοκτητών καφετεριών, μπαρ και εστιατορίων, αλλά και ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών...

Την Τετάρτη στο βιβλιοπωλείο "Ιανός" πραγματοποιήθηκε εκδήλωση κατά του νέου νόμου, στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι συνθέτες Θάνος Μικρούτσικος και Σταμάτης Κραουνάκης, η συγγραφέας Ζυράννα Ζατέλη και ο Εγκληματολόγος και καθηγητής πανεπιστημίου Γιάννης Πανούσης.

Όλοι, καπνιστές και μη, τάχθηκαν κατά της καθολικής απαγόρευσης, ζητώντας τροποποίηση του νόμου. Χαρακτηριστική είναι η γραπτή δήλωση που απέστειλε ο καρδιολόγος, συνθέτης και συγγραφέας Θανάσης Δρίτσας, ο οποίος τόνισε ότι το νέο μέτρο δεν έχει στόχο την προστασία των πολιτών, αλλά την χειραγώγησή του.

Ο Γιάννης Πανούσης καταδίκασε την αυστηρότητα του μέτρου και αναφέρθηκε στην ύπαρξη του δικαιώματος της συναίνεσης στο Ποινικό Δίκαιο.

Ο Θάνος Μικρούτσικος, ο οποίος συμμετείχε στην εκδήλωση, με δήλωσή του στην εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" χαρακτήρισε το μέτρο "φασιστικό και γελοίο" και πρόσθεσε ότι το κάπνισμα θα έπρεπε να απαγορεύεται σε υπηρεσίες, νοσοκομεία και τράπεζες, αλλά όχι στους χώρους ψυχαγωγίας, όπου θα μπορούσαν απλώς να διαμορφωθούν ειδικοί χώροι για μη καπνιστές.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται και οι αντιδράσεις των ιδιοκτητών καταστημάτων, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η απαγόρευση θα είναι το τελειωτικό χτύπημα, καθώς θα έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω μείωση του τζίρου τους.


www.news247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan