Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Τι κοιτάζουν οι άνδρες και τι οι γυναίκες όταν διαλέγουν... ραντεβού!


Τα δύο φύλα αποφασίζουν με διαφορετικά κριτήρια, όταν διαλέγουν σύντροφο για το επόμενο ραντεβού. Τι κοιτάζουν λοιπόν οι άνδρες και τι οι γυναίκες;

Οι άνδρες κοιτάζουν περισσότερο τις καμπύλες του σώματος μιας γυναίκας, ενώ οι γυναίκες είναι πιο… ανοιχτόμυαλες και κοιτάζουν πιο πολύ το πρόσωπο του άνδρα, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα...

Η μελέτη, από ερευνητές του πανεπιστημίου του Τέξας-Όστιν, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Evolution and Human Behavior" (Εξέλιξη και Ανθρώπινη Συμπεριφορά), σύμφωνα με τη βρετανική "Τέλεγκραφ", μελέτησε και συνέκρινε τις αντιδράσεις 375 ανδρών και γυναικών που κλήθηκαν να αξιολογήσουν ένα μέλος του αντίθετου φύλου και κυρίως να διαλέξουν ανάμεσα σε ένα ωραίο πρόσωπο και σε ένα σώμα με ωραίες καμπύλες.
Η έρευνα επιβεβαίωσε… τις υποψίες ότι οι άνδρες νοιάζονται περισσότερο για το σώμα μιας γυναίκας, όταν πρόκειται για μια σύντομης διάρκειας σχέση, ενώ οι γυναίκες έχουν πιο πλατιά κριτήρια. Οι ερευνητές βρήκαν ότι οι άνδρες μελετούν το πρόσωπο μιας γυναίκας μόνο όταν αναζητούν σύζυγο ή σύντροφο για μακρόχρονη σχέση, παρά μια σύντομη περιπέτεια, οπότε οι προτιμήσεις τους στρέφονται στις… καμπύλες.
Οι γυναίκες δεν φαίνεται να επηρεάζονται από την προοπτική της χρονικής διάρκειας μιας σχέσης και, με μεγαλύτερη συνέπεια, εστιάζουν την προσοχή τους στο πρόσωπο των ανδρών σε σχέση με το σώμα τους.
Προηγούμενες μελέτες σχετικά με τη σωματική ελκυστικότητα είχαν δείξει τη σημασία χαρακτηριστικών όπως η συμμετρία, η υφή του δέρματος, η αναλογία διαμέτρου μέσης προς γοφούς κ.α.


www.newsit.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan