Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Επιβατικές πτήσεις στο διάστημα από την Boeing


Ταξίδια αναψυχής σε χαμηλή γήινη τροχιά από το 2015 θα προσφέρει η Boeing σε όσους έχουν βαρεθεί τα κοινά, συνηθισμένα ταξίδια.Για αυτήν την κίνηση η Boeing θα συνεργαστεί με την Space Adventures και με την διαστημική κάψουλα CST-100 7 επιβάτες θα μεταφέρονται σε τροχιά ή έως τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό μέχρι τη στιγμή που θα φτάνει και σε ιδιωτικούς διαστημικούς σταθμούς.

Οι πτήσεις αφορούν εταιρίες, ιδιώτες, ομοσπονδιακές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών και μη κυβερνητικές οργανώσεις χωρίς ωστόσο να έχουν ανακοινωθεί επίσημες τιμές για τη μεταφορά...

Αυτό όμως που τονίστηκε είναι ότι τα κόστη θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικά αφού στο "παιχνίδι" θα μπει και άλλη μια εταιρία, η Virgin Galactic με το σκάφος της SpaceShipTwo. Μάλιστα, η τελευταία θα ξεκινήσει νωρίτερα τα ταξίδια της αφού υπολογίζεται πως θα ξεκινήσουν το διάστημα 2012-2013.

Μολαταύτα, όσοι έχουν κάνει τέτοιου είδους ταξίδια έχουν πληρώσει αδρά για αυτήν την εμπειρία αφού ο Γκι Λαλιμπέρτ - ιδρυτής του καναδικού τσίρκου Cirque du Soleil- ξόδεψε 35 εκατομμύρια δολάρια για να ταξιδέψει στο διάστημα.

Σύμφωνα με την Virgin Galactic, τα ταξίδια θα κοστίζουν 200.000 δολάρια και θα είναι σύντομα.

Παράλληλα, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεργαστούν με ιδιωτικές εταιρίες για τις αποστολές ενώ πρόκειται να κατασκευάσουν νέο σκάφος το οποίο θα είναι έτοιμο το 2016. Υπενθυμίζεται πως οι ΗΠΑ δίνουν 51 εκατομμύρια δολάρια για τη μεταφορά κάθε Αμερικανού αστροναύτη στη Ρωσία ενώ σε τρια χρόνια η μεταφορά αυτή θα κοστίζει 56 εκατομμύρια δολάρια.


www.cosmo.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan