Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Θητεία τέλος σε Ναυτικό και Αεροπορία



«Η στρατιωτική θητεία θα παραμείνει στους εννέα μήνες. Η στρατιωτική θητεία θα καταργηθεί στην Αεροπορία και στο Ναυτικό» ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου περί ιεραρχίας και προαγωγών από τις Ένοπλες Δυνάμεις....

Αιτιολογώντας την απόφαση για κατάργηση της θητείας στο Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία και διοχέτευση όλων των υπόχρεων στράτευσης στο Στρατό Ξηράς, ο κ. Μπεγλίτης τόνισε ότι «ως εξειδικευμένοι κλάδοι (το ναυτικό και η αεροπορία), χρειάζονται επαγγελματικά στελέχη με τεχνογνωσία και κυρίως με επαγγελματική και υπηρεσιακή συνέχεια. Σε μια εποχή που αρκετοί νέοι προσπαθούν να επιμηκύνουν το χρόνο που λαμβάνουν αναβολή από τη στράτευση, ο κ. Μπεγλίτης τόνισε ότι «η ευθύνη της ελληνικής νεολαίας απέναντι στην πατρίδα είναι να υπηρετήσει τη στρατιωτική της θητεία».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι η πολιτική ηγεσία του Πενταγώνου θα έλθει σε επικοινωνία με όλες τις νεολαίες, «για να συζητήσουμε το πώς αυτή η στρατιωτική θητεία θα γίνεται όλο και πιο εποικοδομητική, πιο ανθρώπινη, θα τίθεται στην υπηρεσία και της πατρίδας, αλλά βεβαίως στη συνέχεια θα βγάζει πολίτες με εξειδίκευση και με επαγγελματικά προσόντα».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Μπεγλίτης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη ΝΔ για την απόφαση που είχε λάβει τον Αύγουστο του 2009 η κυβέρνηση Καραμανλή να μειώσει στους εννέα μήνες τη στρατιωτική θητεία στο Στρατό Ξηράς, κάνοντας λόγο για απροετοίμαστη και αψυχολόγητη απόφαση.

«Όλοι γνωρίζουμε ποια είναι τα προβλήματα, που δημιούργησε αυτή η μικροκομματική σκοπιμότητα» υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, σημειώνοντας ότι η απόφαση που έλαβε η ΝΔ το 2009 να μειώσει τη θητεία ήταν «ένα πλήγμα για τις Ένοπλες Δυνάμεις», διότι επηρέασε σημαντικά το ποσοστό στελέχωσης του στρατεύματος.

Αναφερόμενος στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, ο κ. Μπεγλίτης υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα επιφέρει «επανάσταση» στη δομή δυνάμεων, επιχειρηματολογώντας ότι δεν πρόκειται για λεκτική υπερβολή.

«Ο ελληνικός στρατός δεν μπορεί να λειτουργήσει με αντιλήψεις του μετεμφυλιακού ελληνικού κράτους» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός και προανήγγειλε το σχέδιο για ένα «σύγχρονο, έξυπνο, μικρό, αποτελεσματικό στρατό με εξορθολογισμό των αμυντικών δαπανών, με μία δομή δυνάμεων που θα υπακούει στις πραγματικές επιχειρησιακές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και της Ελλάδας και όχι -όπως γινόταν για πολλά χρόνια- σε κατασκευασμένες ανάγκες είτε εξοπλιστικές είτε επιχειρησιακές».


Πηγη

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan